În jur de 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL, scrie g4media.ro. Conform sursei citate, scrisoarea urmează să îi fie înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului. Liderii PNL sunt de părere că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

De asemenea, ziarul Libertatea notează că liberalii vor să facă un congres extraordinar pentru alegerea unui nou președinte, iar acesta ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă. „Vom face congres pe 10 aprilie, inițial ne gândeam să-l facem pe 16 aprilie, dar e Paștele Catolic”, au declarat sursele citate.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie.

Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european, dar aceștia refuză să i le ofere, mai spun sursele g4media.ro.

1 COMENTARIU

 1. Motto:
  „LINGĂUL și LICHEAUA sunt două din rolurile unui aceluiași personaj , numeros, hotărât de evenimentele unei epoci să ia asupră-și terminologia deficitară a vocabularului social. Și amândoi și licheaua și lingăul , sunt mai repede niște bolnavi ai unei epoci decât niște temperamente, nenăscuți, numai făcuți.”
  (Tudor Arghezi- Rețete)
  Totul a pornit de la acea mascaradă de congres al PNL din 25 septembrie, 2021 când lingăii din tabăra lui Florin Cîțu s-au constituit in asa-numita ”echipă câștigătoare” sustinută de Klaus Iohannis, care s-a manifestat extrem de vehement atacând furibund pe sustinătorii lui Ludovic Orban. Acestia nu au nici o treabă cu liberalismul, fiind de fapt o gască de strânsură din fostul PDL, despre care Traian Băsescu spunea cu ironie că acestia se revendică de la Petre Roman si nu de la Brătianu. La acestia s-au mai adăugat unii oportunisti precum Rareş Bogdan pe care Cristian Păun- profesor de economie de la ASE Bucuresti l-a numit „un gargaragiu”: (vezi: https://ziare.com/rares-bogdan/stiri-rares-bogdan/fost-consilier-orban-atac-rares-bogdan-gargaragiu-moljaie-flema-comanda-aport-1700331)
  Această luptă surdă si absurdă a determinat o ruptură in interiorul PNL prin aparitia de „bisericute” iar după congres partidul a iesit mai slăbit. La scurt timp după congres liderii din echipa câștigătoare din PNL încep să se delimiteze de Florin Cîțu, care rămâne tot mai singur în fruntea partidului. Din păcate, „echipa câștigătoare” a reusit performanta să producă o ruptură in PNL si să destrame coalitia de guvernare, devenind cu adevărat câștigătoare pentru PSD:
  (Vezi si : https://www.aktual24.ro/rares-unde-esti-unde-ai-disparut-sinecuristule-fost-consilier-al-lui-orban-rares-hai-cu-explicatiile-hai-in-fata-nu-te-baza-ca-vom-uita-ce-ai-facut/)

SPUNE-TI PAREREA