În ultimele 24 de ore, echipaje specializate de pompierii militari din cadrul ISU Bistrița – Năsăud au intervenit în zona de competență la nouă incendii de vegetație uscată.
Incendiile au fost semnalate pe raza localităților Livezile, Unirea (50 ha și 2000 mp plantație mure), Bistrița (3 ha), Bistrița-Bârgăului, Slătinița (5000 mp), Pinticu, Braniștea (3800 mp), Năsăud (80.000 mp, 20000 mp și 5000 mp), Monor, Tăure, Budacu de Sus, Vița, Lușca (32000 mp), Cepari, Josenii Bârgăului (30.000 mp). Majoritatea incendiile au fost lichidate cu dificultate, manifestându-se în zone greu accesibile și alimentate de curenții de aer (vânt puternic).

Alte cel puțin 13 incendii au fost lichidate, în aceleași condiții, de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județul Bistrița – Năsăud. Eforturile pompierilor militari si voluntari au fost sprijinite de reprezentanții ocoalelor silvice, mai ales în zona orașului Năsăud, unde incendiile de vegetație s-au extins la fondurile forestiere, iar intervențiile s-au desfășurat inclusiv pe timp de noapte.

SPUNE-TI PAREREA