Vine primăvara și ieșirile în aer liber se anunță mai interesante în parcul municipal din Bistrița. Pe lângă faptul că primarul Ioan Turc s-a referit la parc cu noua denumire, Parcul „Regele Mihai“, el a mai anunțat că aici se vor face o serie de modificări și dotări. Printre ele se numără și un trenuleț electric pentru copii.

În Parcul “Regele Mihai I”, vom interveni cu o serie de modificări menite a face mai atractiv și mai funcțional întregul perimetru.
Astfel, în zona Casa Ema vor fi instalate aparate de fitness, iar spațiul de joacă dinspre Sala Polivalentă va fi extins, urmând a fi montate aici noi piese, dar și o trambulină bungee cu 4 posturi.
Mobilierul urban existent va fi constant revopsit și întreținut, dar vom introduce și bănci smart și coșuri de gunoi cu compactare. Vor exista și dispensere cu pungi pentru cei care aleg să se plimbe cu animale de companie, păstrarea curățeniei zonelor verzi fiind atent monitorizată. Totodată, se va proceda la înlocuirea toaletelor existente cu toalete ecologice, care deja au fost achiziționate de municipalitate.
Spre bucuria celor mici, prin parc va circula și un trenuleț electric. De asemenea, am dispus și recondiționarea foișorului, iar în apropierea bustului regelui Mihai va fi amenajată o zonă de lectură, pentru a avea cu adevărat o oază de relaxare într-un cadru verde și liniștit“, a transmis azi primarul Ioan Turc.

1 COMENTARIU

  1. Parcul Municipal ar trebui să rămană cu functia de promenadă si odihnă, fiind prea mic pentru a fi incărcat cu tot felui de alte „utilităti”. De aceea, pentru diversificarea functionaltatilor de agrement parcul ar trebui legat si de Pădurea Codrisor. Pentru asta ar fi necesară construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordată si strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apă existente in trecut in zona respectivă. In acest sens există hotărarea de Consiliul Local ,privind amenajarea Pădurii Codrisor ca pădure-parc, adoptată in anul 2015 pe baza a peste 4000 de semnături adunate la initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) .
    Amenajarile necesare pentru ca Padurea Codrisor sa devina padure-parc, trebuie facute cu discretie astfel incat cadrul natural sa ramana dominant.
    Este suficienta amenajarea potecilor, conform proiectului ”Amenajare pădure-parc Codrișor ca zonă de agrement”, initiat de Asociaţia Bistriţa Civică (ABC), si aprobat de Consiliul local.

SPUNE-TI PAREREA