Duminică, 20 martie, trecem al primăvara astronomică, odată cu Echinocțiul de Primăvară, care va avea loc la ora 17.33 minute, ora României. Echinocțiul de primăvară 2022 este acel moment astronomic în care Pământul ajunge cel mai aproape de soare, iar durata zilei va deveni egală cu durata nopții.

La momentul echinocţiului de primăvară, Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopţilor, indiferent de latitudine.

Conform astrologilor, echinocțiile sunt speciale pentru ca au energii vibraționale diferite, bazate pe miscarea in univers. În 2022, echinocțiul are loc după două zile de la Luna plină în Fecioară (18 martie 2022). El semnifica eliberarea și dorește să ne ajute să renunțăm la lucrurile care nu ne mai sunt de folos, astfel încât să putem merge mai departe.

Astrologii spun că acum e momentul să trecem la treburi serioase, să discutăm cele mai mici detalii și să găsim cele mai practice soluții.

Vremea intră într-un proces de încălzire

Poate cheful de muncă și proiecte noi va veni și odată cu înseninarea și încălzirea vremii care se anunță în ultima decadă a lunii martie. În această noapate, cea mai mică temperatură a fost înregistrată la Budești (-10.2°C), dar tot județul a fost marcat de temperaturi sub -7°C. Conform MeteoBN, la fel va fi și la noapte, după care urmează o încălzire treptată a vremii.

La nivel național, meteorologii au anunțat că a treia decadă a lunii martie 2022 va fi cu mult mai caldă față de media climatologică a perioadei, în condițiile în care circulația aerului în troposferă, la nivelul Europei, se va realiza preponderent dinspre sud-vest către nord-est, dinspre nordul Africii și zona tropicală a Oceanului Atlantic, urmând să fie advectate mase de aer foarte cald, inclusiv către zona țării noastre.

În jumatatea nordică a României, maximele se vor situa, în general, între 8 si 16 grade, iar stratul de zapada din zona montana se va topi accentuat.

SPUNE-TI PAREREA