Un bărbat de 72 de ani din Botoșani a reușit să jefuiască mai mulți oameni din Bistrița-Năsăud prin metoda îmbrățișării, o metodă prin care hoții se comportă ca și cum ar cunoaște anumite persoane și le îmbrățișează pe stradă. Omul din Botoșani a reușit să sustragă bani și bunuri de la mai multe persoane din Chiuza și Runcu Salvei, cazuri care au fost raportate la poliție.

La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au identificat și depistat o persoană bănuită de comiterea unor furturi prin metoda îmbrățișării.

În 16 martie a.c., polițiștii Poliției orașului Beclean au fost sesizați de către un bărbat de 76 de ani, din Chiuza, care le-a adus la cunoștință faptul că este victima unei infracțiuni de furt. Din primele verificări polițiștii au constatat că o persoană necunoscută, prin metoda îmbrățișării i-a sustras bărbatului portmoneul în care se afla suma de 400 de lei, un card bancar și actul de identitate.

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, au fost sesizați despre comiterea unor fapte similare pe raza orașului, victime fiind două femei de 78 și 26 de ani, din Runcu Salvei. Prejudiciul cauzat în urma furtului a constat în suma de 350 de lei, cupoane de pensie și un telefon în valoare de 1400 de lei.

În urma activităților de cercetare penală întreprinse de polițiști a fost identificată și ulterior depistată persoana bănuită de comiterea faptelor, în persoana unui bărbat de 72 de ani, din Botoșani, fiind totodată recuperat integral prejudiciul și restituit celor trei persoane vătămate“, a transmis IPJ BN într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA