Un nou corp va fi construit la Spitalului Județean de Urgență Bistrița, fiidn legat de actuala clădire printr-o pasarelă. Aici se vor amenaja noi secții, dotate cu paratură performantă. Investiția se ridică, în total, la aproximativ 50 de milioane de euro.

Oficial, am început lucrările la noul corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cel mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud.
Un proiect finanțat în integralitate, în faza1, de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud,~ 5 milioane €, finalizat prin includerea sa în PNRR, aproximativ 50 milioane € și cofinanțarea instituției noastre.
Așadar, construim un corp nou, care va fi legat de cel existent printr-o pasarelă și, bineînțeles, creștem numărul de secții și aparatură ultraperformantă.
Beneficiile extinderii Spitalului pentru pacienți și cadrele medicale:
• Extinderea specialităților medicale: Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Neurochirurgie, Gastroenterologie, Gastroenterologie intervențională, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Chirurgie plastică și reparatorie, Hemodializă;
• Extinderea blocului operator cu încă 4 noi săli de operație;
• Atragerea, în continuare, a noi specialiști pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate;
• Construirea parcării moderne și robotizate.
O investiție de referință, care va face ca Spitalul nostru să vină și mai mult în sprijinul oamenilor.
Continuăm să punem sănătatea pe primul loc!“, a transmis președintele Consiliului Judeețan Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

2 COMENTARII

  1. Motto:
    „E prost acela care niciodată nu îşi schimbă părerea.”
    (Winston Churchill)
    Dacă tot e nevoie de extinderea unor sectii spitalicesti atunci de ce să le inghesui intre blocurile din spatele clădirii actuale a spitalului judetean unde există probleme legate de umbrire a corpurilor de clădire prea apropiate intre ele, ca să nu mai vorbim de necesitate amenajării unor spatii verzi exterioare necesare pentru iesirea bolnavilor internati . Cel mai bine era să se renunte la astfel de improvizatii si astfel de extinderi să fie construite de la zero pe baza unor proiecte intocmite de specialisti si care să corespundă standardelor actuale de spatiu si dotare cu aparatură. In acest sens, incă din anul 2009 se vorbea despre construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest sens exista chiar si un proiect conform căruia spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi. Ar fi trebuit actualizat acel proiect si depus pentru realizare prin PNRR.

SPUNE-TI PAREREA