Temperaturi negative noaptea, lapoviță, ploi și ninsori în zonele mai înalte – cam așa arată vremea săptămâna vitoare în Bistrița-Năsăud. Spre sfârșit de săptămână ne așteaptă un nou val de aer rece.

Iată prognoza transmisă de MeteoBN:

Primele două zile, LUNI ŞI MARȚI, zona de presiune ridicată, răspunzătoare de transportul masiv de aer rece polar, către teritoriul țării noastre se va retrage, încet, către nord-est, lăsând, astfel, portița deschisă, unei firave incursiuni de aer dinspre vest-sud-vest-ul continentului, asfel, măcar la nivel de maxime, regimul termic se mai îmblânzeşte. Mizăm, la fel, pe cer variabil, îngheț noaptea şi dimineața dar moderat, cu minime de -7 spre -3°C dar maxime de 5 – 7°C. 
2. Apoi, retragerea anticiclonului sus amintit, creează, se pare, condițiile avansului unei depresiuni mediteraneene, care va mai căra încă un picuț de aer cald spre noi. MIERCURI, astfel, pe lângă un aport în temperaturile diurne, cerul va deveni noros, aşteptăm precipitații, lapovițe şi ploi în zonele joase dar mai ales ninsori la deal şi la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă.  Astfel, după atâta stabilitate, mijlocul săptămânii aduce vreme închisă şi umedă…
3. … de scurtă durată însă..! De JOI, zona de presiune ridicată stopată în vestul Rusiei, o ia, din nou către nordul continentului. Depresiunea mediteraneană părăseşte teritoriul țării, împinsă de vasta arie anticiclonală care năvăleşte pur şi simplu dinspre nord-est. Ne întoarcem, în aste’ condiții, de unde am plecat. Vântul rece se reactivează, aerul rece de origine polară, avansează dinspre nord-est, astfel, vremea se răceşte la loc. Pentru că anticiclonul se poziționeazã bine de tot la nord-nord-est, perioada rece se va extinde, din datele de acum, pe cel puțin 7 zile, repet începând de JOI / VINERI, ceea ce înseamnă că SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ regimul termic va fi mult mai coborât față de normalul perioadei, regim care se va extinde temporal, se pare, până spre sfârşitul lunii. Minimele vor atinge, din nou sau chiar vor depăşi, local, pragul de ger, iar maximele nu mai mult de 4 – 5°C, în condițiile unui cer senin cu un vânt aspru dinspre est.
În concluzie, primăvara e departe.

SPUNE-TI PAREREA