Panica i-a cuprins ieri pe români care au făcut cozi la benzinării, unii cu damigene, cisterne și diverse recipiente, pentru a-și face stocuri. Isteria a început după ce un zvon aruncat în mediul online a anunțat că prețul va ajunge azi la 10-11 lei/ l.

Cozi imense s-au format și la benzinăriile din Bistrița-Năsăud. Pe adresa redacției Observator BN a ajuns, în aceast dimineață, relatarea unei femei care a alimentat de la benzinăria din localitatea Beudiu, comuna Nușeni. Stația de alimentare aparține fiicei și ginerelui primarului din Nușeni, Ioan Mureșan (PNL). Femeia a povestit că prețul a fost ieri de 9 lei. litru, iar în cursul serii angajații au închis stația pentru câteva minute în acre au schimbat prețul la 11 lei/ litru.

Bună seara,
Vă scriu deoarece aș vrea să semnalez o situație care mi se pare cel puțin revoltătoare.
În această seară, după ce am așteptat în jur de 2 ore la rând pentru un plin ( societatea Melesana SRL din localitatea Beudiu), ajung la pompă ca să aflu că persoana din fața mea plătise 9 lei/litru, iar vânzătorul îmi spune că închide pompa 5 minute ca să schimbe prețul (la 11 lei/litru, că de, criză).
Bienînțeles, am plecat imediat pentru că, indierent de cât de mari sunt prețurile, sau riscă să defină, refuz să alimentez specula și prfitul fără baze legale sau raționale.
Vă scriu pentru că mi se pare cu atât mai revoltător cu cât magazinul respectiv și pompa aparțin primarului comunei Nușeni, Ioan Mureșan (care în vremuri de criză pare să uite de rolul pe care îl ocupă și se face antreprenor.
O să fac, fără îndoială, o sesizare și către ANPC, însă voiam să semnalez această situație și presei pentru că așa ceva e de-a dreptul strigător la cer“, a scris femeia.

Contactat pe această temă, primarul comunei Nușeni a confirmat că firma aparține fiicei și ginerelui său, dar spune că prețul a ajuns la cirac 9 lei/litru și că restul afirmațiilor sunt niște „aberații“.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că astăzi Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor va face controale în benzinăriile care au ridicat nejustificat prețurile.

SPUNE-TI PAREREA