Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat propuneri de relaxare după ce ce gradul de ocupare a paturilor COVID a scăzut sub 50%.Ministerul Sănătății a propus eliminarea mai multor restricții, printre care renunțarea la purtarea măștii în aer liber și la certificatele Covid în restaurante și mall-uri.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus Rafila.

El a propus de asemenea posibilitatea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul.

SPUNE-TI PAREREA