Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a purtat discuții cu autoritățile județului nostru pentru a aplica mai multe măsuri în contextul crizei de refugiați din Ucraina.

Prieteni dragi, fiecare dintre noi, privim cu îngrijoare la ceea ce se întâmplă în Ucraina!
Trăim vremuri grele și tensionate, vremuri pe care, puțini dintre noi am crezut că vom trăi să le vedem desfășurându-se sub ochii noștri!
Zilele acestea am discutat cu foarte mulți dintre dumneavoastră despre situația din Ucraina și despre îngrijorările cu care ne confruntăm!
Din cauza războiului, multe, chiar foarte multe persoane, cu prioritate femei, copii și persoane vârstnice, sunt nevoite să-și părăsească țara!
Primăria Căianu Mic acordă o atenție deosebită acestei situații, iar în momentul de față suntem în plin proces de organizare și identificare a nevoilor care necesită ajutor din partea noastră!
Mulțumesc tuturor celor care m-ați contactat și v-ați manifestat disponibilitatea pentru a da o mână de ajutor, într-un fel sau altul!
Atât astăzi, cât și ieri, am purtat discuții cu autoritățile județului nostru, cu factori responsabili din zonele de frontieră din partea de nord a țării noastre, la limită cu Ucraina și am stabilit mai multe măsuri pe care le putem aplica în perioada următoare dacă situația nu se va detensiona!
De asemenea, am purtat discuții și cu proprietarii pensiunilor (Perla Țibleșului și Cleja) din comuna noastră care și-au dat acordul pentru cazarea unor persoane din Ucraina, dacă va fi cazul!
🇹🇩 Împreună cu membrii consiliului local, a colegilor din cadrul primăriei și cu sprijinul reprezentanților bisericilor și a cultelor religioase din comuna noastră, vom stabili un plan de măsuri pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de o mână de ajutor!
În cel mai scurt timp posibil, după ce vom avea toate datele problemei, vom anunța dacă și sub ce formă vom aduna ajutoare! De asemnea, o să vă aduc la cunoștintă și dacă va fi nevoie să punem la dispoziție capacitate de cazare pentru cei care fug din calea războiului și sub ce formă ne vom organiza să acordăm ajutor și asistență în acest sens!
Vă mulțumesc încă o dată tuturor celor care vreți să vă implicați și vă rog să-mi lăsați un comentariu sau mesaj în privat toți cei care doriți să dați o mână de ajutor, iar la momentul potrivit o să luăm legătura cu dumneavostră dacă se va impune acest lucru!“, a transmis Paul Știr.

SPUNE-TI PAREREA