Un târg de mărțișor, în primă ediție, va avea loc duminică, 27 februarie de la ora 15.00, în Parcul Dendrologic de la Arcalia, la intrarea de lângă castel. Mărțișoarele sunt confecționate manual de către copiii din Arcalia iar banii adunați din vânzarea lor vor sprijini achiziția de carte la Biblioteca Arhimede din localitate. Organizatorii evenimentului sunt cei care, în 2019, au înființat Biblioteca Arhimede, un loc pentru cărți dar și pentru evenimente educative. Este vorba de preotul Ovidiu Toma și soția sa Oana Toma, care au realizat biblioteca prin intermediul proiectului ,„Raftul cu povești – amenajare și dotare bibliotecă în Arcalia“.  Proiectul a fost realizat de Platforma România 100 prin intermediul Comunității civice RO100 Bistrița în parteneriat cu Școala Gimnazială Șieu Măgheruș și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Arcalia și a primăriei Șieu Măgheruș.

Prima ediție a Târgului de Mărțișor de la Arcalia va avea loc duminică, 27 februarie, de la ora 15, în Parcul Dendrologic la intrarea de lângă castel.
Organizat de Biblioteca Arhimede din localitate, evenimentul vă va oferi posibilitatea de a petrece o după amiază de duminică de referință, într-un mod plăcut si util.
Veți asista la momente cultural-artistice: un folk-mărțisor oferit de domnul Florin Săsărman și chitara sa măiastră, o adiere de primăvară adusă de cântecele interpretate de corul de copii al Bibliotecii Arhimede, un buchet melodios de folclor autentic oferit de copiii din Ansamblul Folcloric „La fântâna satului” din Șieu-Măgheruș, dirijați și coordonați de doamna Camelia Pașca, iar doamna Cornelia Vlașin, director Serviciu Județean al Arhivelor Naționale Bistrița, va conferenția despre Mărțișor și despre obiceiurile populare de primăvară.
Și înainte de a pleca acasă, veți putea admira mărțișoarele realizate manual, cu mult talent și entuziasm, de copiii din Arcalia. Veți putea cumpăra aceste mărțișoare și prin generozitatea dumneavoastră veți sprijini achiziția de cărți noi și frumoase pentru Biblioteca Arhimede.
Vă așteptăm cu drag!“, au transmis organizatorii.

Citește și:

Biblioteca din Arcalia, înființată la inițiativa preotului, cu sprijinul comunității RO100 Bistrița și a mai multor voluntari și donatori (FOTO)

SPUNE-TI PAREREA