Adesea, în amenajarea locuinței, articolele la care se așteaptă cel mai puțin să fie greu de cumpărat se dovedesc a fi cele mai dificile, iar umilul scaun de bar este unul dintre aceste elemente de mobilier evazive.

Alegerea scaunului de bar potrivit poate fi dificilă – doriți să găsiți echilibrul între estetică și funcționalitate. Doriți ceva în tendințe, dar atemporal, și aveți nevoie de ceva rezistent, dar care să facă o declarație. Este o listă destul de lungă pentru ceva atât de simplu ca un scaun de bar. Avem sfaturi din interior care vă vor ajuta să găsiți scaunele perfecte pentru bucătăria dvs.

1. MĂSURATORILE

Calcularea înălțimii și a adâncimii oricărui scaun de bar în raport cu înălțimea mesei este esențială. Luați în considerare modul în care scaunele vor sta sub masă, atunci când nu sunt folosite și cât spațiu ați dori să aveți în jurul fiecărui scaun de bar. Picioarele reprezintă un pericol de împiedicare atunci când ies de sub tejghea? Care este amprenta scaunului în comparație cu spațiul pe care îl aveți? Fiind sigur de aceste măsurători și considerații vă va ajuta să restrângeți căutarea cu privire la dimensiunea scaunului pe care îl căutați în mod ideal.

2. ÎNĂLȚIMEA POTRIVITĂ

Înălțimea medie a unei mese de insulă este de 900 mm, așa că, ca regulă generală, înălțimea scaunului ar trebui să se situeze în mod ideal între 620-690 mm, pentru a lăsa loc pentru ca picioarele cuiva să încapă spațial sub bancă. Un scaun de bar de această înălțime este perfect pentru adulți ale căror picioare se pot odihni de obicei pe podea atunci când sunt cocoțate, ceea ce înseamnă o tranziție ușoară pe și de pe scaun. Nu doriți să folosiți scaune mult mai înalte decât aceasta, deoarece nimeni nu vrea să se cațere până la scaunul pentru micul dejun!

3. TAPIȚERIA

La fel ca atunci când selectați scaune de dining, acest considerent provoacă enigma supremă pentru atât de mulți. Dacă aveți o familie tânără și este posibil ca scaunele să fie folosite de copii mici în anii următori, cel mai bine este să evitați tapițeria din țesătură și, în schimb, căutați ceva durabil și ușor de curățat, cum ar fi polipropilena turnată, metalul sau lemnul.

Dacă nu puteți rezista scaunelor acoperite cu țesături, atunci acoperiți-le întotdeauna cu o husă, pentru a facilita curățarea în viitor. Scaunele din piele sunt întotdeauna populare și, dacă alegeți să mergeți pe această cale, este înțelept să vă ștergeți scaunele cu balsam de piele cel puțin o dată pe lună pentru a vă asigura că rămân suple și fără pete.

4. ZGOMOTUL

Trebuie să fie unul dintre cele mai notorii zgomote, picioarele scaunelor care zgârie pe scândurile de lemn sau pe podelele din beton sau gresie. Este oribil, ca să nu mai vorbim de faptul că este incredibil de dăunător pentru pardoseala dumneavoastră.

Uneori veți descoperi că și scaunele cu picioare de protecție din cauciuc pot face acest zgomot și pot provoca la fel de mult haos pe pardoseala dvs., așa că fiți conștienți de acest lucru atunci când vă alegeți scaunele și faceți un test pentru a determina dacă va trebui să adăugați o protecție la partea inferioară a acestora. Poate părea un detaliu minor, dar este unul important, deoarece zgomotul și daunele sunt suficiente pentru a vă înnebuni.

5. DESIGNUL

Dacă aveți o bucătărie cu un design mai minimalist, atunci scaunele de bar pot fi o modalitate fabuloasă de a adăuga textură, culoare și personalitate în spațiu. Materialele precum piatra, lemnul, răchita și pielea pot adăuga căldură și un element natural unei bucătării altfel sumbre și pot completa alte finisaje naturale din casă pentru o continuitate și o coerență suplimentare.

De asemenea, dacă aveți o bucătărie în stil mai clasic din lemn, încercați să juxtapuneți acest aspect cu scaune din metal, polipropilenă sau în stil combinat pentru a adăuga interes și contrast spațiului dumneavoastră.

Dacă asortarea nu este genul dvs., de ce să nu experimentați cu câteva stiluri diferite de scaune. Cheia acestui look este să păstrați un element similar în toate scaunele. De exemplu, ați putea folosi toate scaunele din lemn în stiluri și tonuri variate, poate ați putea folosi toate scaunele identice într-o gamă de culori diferite sau ați putea folosi scaune de aceeași culoare într-o gamă de stiluri și finisaje diferite. Atâta timp cât păstrați coeziunea în cadrul colecției dvs. de mix match, atunci rezultatele ar trebui să fie întotdeauna superbe.

SPUNE-TI PAREREA