Aproape cinci ore au muncit pompierii bistrițeni pentru a sringe un incendiu care a cuprins o casă de pe Drumul Dumitrei Vechi. Focul a pornit de la o centrală pe lemne, a cuprins mai întâi un garaj, apoi locuința.
Pompierii au ajuns la fața llcului când flăcările se manifestau generalizat și fumul gros a putut fi observat în tot orașul.

O problemă gravă cu care s-au confruntat pompierii a fost lipsa hidranților din zonă. Oamenii de la locuințele învecinate au intrat și ei în panică, în momentul în care au observat că incendiul este dificil de stăpânit iar în jurul casei se aflau recipeinte cu substanțe inflamabile.
În ajutorul pompierilor au sărit și voluntarii SVSU Bistrița.

Am acționat, alături de colegii de la ISU, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie și mai multe anexe de pe Drumul Dumitrei Vechi și pentru prevenirea extinderii focului.Intervenția a durat aproximativ 4 ore și jumătate“, a transmis Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Pompierii și SVSU au reușit, totuși, să salveze câteva bunuri de la etajul superior al imobilului.

„În zona de manifestare a incendiului, mai ales la nivelul garajului, magaziei de lemne și a celorlalte anexe erau amplasate multe materiale combustibile care au întreținut arderea, inclusiv o cantitate însemnată de uleiuri. S-a procedat, de asemenea, la evacuarea mai multor bunuri de la etajul 1 al casei de locuit. Din fericire, nu a fost înregistrate victime. Pentru gestionarea situației de urgență provocată de incendiu, Dispecerat integrat ISU SAJ Bistrita – Nasaud a alocat succesiv cinci echipaje de pompieri militari cu autospeciale de intervenție, inclusiv autospeciala de intervenție la înălțime, precum și echipaje de pompieri voluntari din cadrul SVSU Bistrița“, a informat ISU Bistrița-Năsăud.

După ce au potolit flăcările, pompierii au lucrat pentru localizarea și lichidarea tuturor focarelor ascunse, decopertarea acoperișurilor anexelor și a casei de locuit, precum și îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii.

Sursa foto: SVSU Bistrița

1 COMENTARIU

  1. Informația conform căreia nu exista hidranți in zona este una eronata. La o distanța de aproximativ 100 m de incendiu este amplasat un hidrant.

SPUNE-TI PAREREA