Un incendiu puternic a cuprins, în această după-amiază, o casă din Bistrița, pe Drumul Dumitrei Vechi.
Incendiul se manifestă generalizat la un garaj și a fost găsit extins și la o casa de locuit regim de înălțime parter + etaj.
UPDATE: În momentul în care echipajele de pompieri militari și voluntari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la nivelul anexelor și era deja extins sub învelitoarea casei de locuit.

Pompierii militari și voluntari au făcut eforturi susținute pentru a împiedica extinderea incendiului, pe deoparte, la zona locuibilă a imobilului regim de înălțime parter + etaj, respectiv la gospodăriile învecinate .

În zona de manifestare a incendiului, mai ales la nivelul garajului, magaziei de lemne și a celorlalte anexe erau amplasate multe materiale combustibile care au întreținut arderea, inclusiv o cantitate însemnată de uleiuri. S-a procedat, de asemenea, la evacuarea mai multor bunuri de la etajul 1 al casei de locuit. Din fericire, nu a fost înregistrate victime .

În momentul de față lucrează pentru localizarea și lichidarea tuturor focarelor ascunse, decopertarea acoperișurilor anexelor și a casei de locuit, precum și îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii.

Pentru gestionarea situației de urgență provocată de incendiu, Dispecerat integrat ISU SAJ Bistrita – Nasaud a alocat succesiv cinci echipaje de pompieri militari cu autospeciale de intervenție, inclusiv autospeciala de intervenție la înălțime, precum și echipaje de pompieri voluntari din cadrul SVSU Bistrița.

Intervenția este încă în dinamică .

SPUNE-TI PAREREA