Se circulă cu mare dificultate în Pasul Tihuța din Bistrița-Năsăud, din cauza căderilor masive de zăpadă. Conform unui material video postat de un utilizator pe grupup Info Trafic Bistrița-Năsăud în jurul orei 15.45, drumul era blocat pe ambele sensuri.

„Trafic îngreunat, în Pasul Tihuța, în aceste momente, din cauza cāderile masive de zăpadă si a viscolului puternic din zona înaltă !!
Luați în calcul evitarea circulației pe acest sector de drum în orele următoare, ninsorile vor continua iar la noapte va fi viscol intens, cu rafale de peste 60 – 70 km/h, zăpada fiind puternic spulberată şi troienită iar vizibilitatea se va reduce spre 0! ❗Totodată, temperaturile vor scădea spre -6 – 7°C, acestea, coroborate cu vântul intens vor duce valorile resimțite către -15°C!“, a avertizat MeteoBN.

Ninsori abundente în tot județul!

Sursa citată a mai avertizat că o arie importantă de precipitații se îndreaptă spre județul nostru în această după-amiază.

„Vor fi precipitații mixte moderate în zonele joase de relief, unde condițiile de polei se mențin ridicate, însă, la deal si la munte va ninge abundent, deplasarea generala V – E, a maselor de aer umed, imprimând un caracter orografic accentuat, ninsorilor, astfel, zonele de nord si de est ale județului, cu văile superioare ale Someşului, Ilvei, Bistriței, Sălăuței, vor primi un aport de strat de zăpadă care va depăşi 20 – 25 cm, izolat, de peste 40 cm, la peste 600 m.alt, până în orele serii!“, a transmis Meteo BN.

 

SPUNE-TI PAREREA