Mai multe controale au fost desfășurate miercuri, 26 ianuarie, de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, Poliției Locale și reprezentanții Serviciul Ecarisaj Bistrița.

Aceștia, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai Serviciul de Ecarisaj Bistrița au desfășurat verificări cu privire la deținătorii de câini din municipiul Bistrița.

„Ieri, polițiștii au efectuat controale pe o stradă din cartierul Sărata, unde a fost semnalată prezența unui număr mare de câini. Astfel, au fost depistați și preluați de către Serviciul Ecarisaj 9 câini de talie mare, fără stăpân, dar și câini nesupravegheați, ai căror proprietari nu au respectat obligațiile legale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment proprietarilor animalelor nesupravegheate, depistate în spațiul public. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004, privind Protecția Animalelor și Legii 61/1991“, se arată într-un comunicat al poliției.

1 COMENTARIU

  1. Daca nu-s microcipati ( ori crotalizati ) … de unde si prin ce metode si-au dat seama … politzaii , ca-s proprietatea cuiva ? Daca din mila-i dau de mancare din cand in cand la un astfel de animal si asta doarme sub masina mea din parcare, ori mai vine si pe la poarta de la curtea mea… NU inseamna ca-i al meu !

SPUNE-TI PAREREA