Organizația ALDE Bistrița-Năsăud a fost absorbită de PSD, confom unui act de fuziune semnat azi la sediul organizației Social Democrate. Decizia a fost luată la inițiativa ALDE BN, care a fost, de altfel, în alianță cu PSD și la alegerile locale din 2020.

Președintele interimar al ALDE BN, Nicolae Popescu a precizat faptul că, din cei 61 de aleși locali ALDE un număr de 51 au votat pentru fuziunea cu social-democrații bistrițeni. Astfel, cinci primari, patru viceprimari și 52 de consilieri locali din Bistrița-Năsăud care s-au aflat pe listele ALDE la aegerile locale vor face parte acum din PSD. Prin actul de fuziune, președinții ALDE devin vicepreședinți PSD.
Mandatat din partea PSD să facă fuziunea a fost desemnat deputatul Bogdan Ivan, al cărui nume apare și pe protocolul de fuziune. La sediul PSD au mai fost prezenți, pe lângă deputații Bogdan Ivan și Daniel Suciu, secretarul general Romeo Florian, primarul comunei Lechința, Mirela Cârcu, șefa organizației de femei ALDE, Nicolae Popescu, președinte interimar ALDE BN dar și primarul comunei Șieu, Ioan Cifor.

ALDE Bistrița-Năsăud a acționat contrat curentului la nivel național, unde liberalii au început negocierile cu ALDE pentru fuziunea dintre cele două formațiuni. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, care spune că PNL și-a asumat „rolul de partid integrator al dreptei”.

SPUNE-TI PAREREA