Sportivi din opt țări sunt așteptați la start, în acest weekend, la Tihuța, unde va avea loc concursul de atelaje canine Drumului Romanilor 5.0. Traseul a fost pregătit chiar de către campionul la ultra Tibi Ușeriu, care a trasat pârtia cu un ratrac. Evenimentul va avea loc la sfârșitul săptămânii, 29-30 ianuarie, iar startul se va lua la ora 11.00, în ambele zile.

Câinii sunt extrem de rapizi, iar noi trebuie să ne antrenăm continuu, să găsim cele mai bune sănii de concurs și să ne concentrăm pe calitatea traseelor de concurs pentru a ține pasul cu ei. Câinilor nu le pasă, ei vor să alerge și fac asta foarte bine, ei dau totul și asta trebuie să facem și noi. Ne-ar plăcea să ne bucurăm mai mult de toate acestea, dar nu e timp, câinii fac ritmul și e unul foarte alert. Intră în ritm, în RITMUL AVENTURII!
Sfarsitul saptamanii, 29 si 30 ianuarie se gaseste sub zodia spectacolului unic dat de cainii nordici, fericiti sa alerge din nou prin nametii din Tihuta. Peste 20 km de piste special preparate de Tibi Useriu la standarde care concureaza partiile din Laponia, asteapta la start sportivi din 8 tari in cadrul concursului international Drumul Romanilor editia a V-a, organizat de Club Sportiv Sleddog Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Tasuleasa Social“, au transmis organizatorii într-o informare de presă.

Cateva repere:
– Concursul are caracter international si se desfasoara pe parcursul a doua manse
– Tari participante – 8
– Categorii de concurs – 8
– Sportivi inscrisi pana la aceasta ora – 31
– Total Km de traseu- 25
– Primul start in ambele zile de concurs – ora 11:00
– Estimarea ultimului start – ora 14:00
Elemente de noutate fata de editiile precedente:
– Trofeul „Via Transilvanica“ va fi decernat celui mai rapid echipaj, care va primi si un premiu de 500 de euro

SPUNE-TI PAREREA