O nouă rundă de ninsori va cuprinde județul Bistrița-Năsăud, în această după-amiază
La altitudini de peste 1600 m, este în vigoare o avertizare meteo cod galben de viscol, în intervalul 20 ianuarie, ora 12.00 – 22 ianuarie, ora 10.00
De asemenea, în intervalul 20 ianuarie, ora 12.00 – 21 ianuarie, ora 02.00, este în vigoare o avertizare meteo cod galben de ninsori viscolite. Alerta meteo este valabilă pentru județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș

În intervalul menționat, în județele menționate, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea. În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Un ciclon scandinav va mărşălui spre bazinul nordic al Mării Negre, astfel, frontul rece aferent acestuia va aduce o arie de precipitaţii în tot nordul țării.
Temperaturile vor rămâne negative pe tot cuprinsul județului, astfel, ninsorile se vor extinde dinspre nord, undeva după orele 15, vor fi slabe la început dar moderate in orele serii.
Stratul de zăpadă nou depus va fi cuprins între 7 si 10 cm in zonele joase dar va putea depaşi 15 – 20 cm in zonele de deal si de munte.
În tot acest timp, vântul se va intensifica cu viteze de 30 – 40km/h in zonele joase dar va sufla cu 70 – 80 km/h in zonele de munte, unde va viscoli si va spulbera zăpada!“, a detaliat MeteoBN pentru județul Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA