Contractul pentru dirigenția șantierului Variantei Ocolitoare a orașului Beclean se va semna joi, 20 ianuarie, urmând ca lucrările să înceapă în luan marie a acestui an. Anunțul a fost făcut de către primarul Nicolae Moldovan.

„Joi, 20 Ianuarie 2022, vom semna contractul privind dirigenția de șantier a Variantei Ocolitoare a orașului Beclean. Este pregătit și finalizat PAC pentru a putea primi în luna Februarie toate avizele pentru emiterea de CNAIR a Autorizației de Construire și în luna Martie sa înceapă efectiv construcția Variantei de ocolire a orașului Beclean“, a transmis Nicolae Moldovan.

Reamintim că, prin construirea variantei ocolitoare, se va realiza legătura dintre drumurile TransRegio TR45 Beclean – Salva şi drumul expres DX4A Dej – Beclean – Bistrița.

Potrivit proiectului, traseul variantei se desprinde din drumul național DN17D la km 4+677 spre dreapta. Traversează apoi râul Someşul Mare şi se racordează la drumul național DN17/E58 la km 27+505 spre stânga.
Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație caracteristice drumurilor naționale europene de clasa tehnica III. Lungimea acestei variante va fi 1,195 km.

Pentru traversarea râului Someşul Mare se va realiza și un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

SPUNE-TI PAREREA