O serie de avertizări meteo sunt în vigoare, în perioada următoare, în Bistrița-Năsăud. În intervalul
17 ianuarie, ora 10.00 – 17 ianuarie, ora 16.00, mare parte a județului Bistrița-Năsăud se află sub cod galben de intensificări susținute ale vântului. 

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

Astfel, în perioada 17 ianuarie, ora 16.00 – 18 ianuarie, ora 08.00, intră în vigoare o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

Practic, din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.
În același interval, în zonele de munte este în vigoare o avertizare meteo COD PORTOCALIU.
Conform meteorologilor, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA