Un autoturism a fost lovit de tren, în această seară, în localitatea Miceștii de Câmpie. Din primele informații transmise de ISU BN, în autoturism se aflau 3 perosane, un adult și doi copii.

 La caz au intervenit modulul SMURD și un echipaj de terapie intensiva mobilă SMURD, un echipaj de prim ajutor de la Secția Sărmașu și  SVSU Miceștii de Câmpie. 

UPDATE1. Plan roșu de intervenție, anunțat de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud 

Planul roșu de intervenție a fost declanșat, în această seară, de către  prefectul județului Bistrița-Năsăud, Mica Oprea, ca urmare a accidentului feroviar din localitatea Miceștii de Câmpie.

„Din primele informații primite, în autoturism se aflau 3 persoane – un adult și doi copii, iar în tren se aflau aproximativ 20 de călători.Spre locul accidentului s-au deplasat de urgență modulul SMURD și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, un echipaj de prim ajutor de la Secția Sărmașu și SVSU Miceștii de Câmpie.În acest moment, intervenția este în dinamică”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Din partea Instituției Prefectului, spre locul accidentul se îndreaptă subprefecții Ioan Zăgrean și Atilla Decsei.

UPDATE2: Doi copii au murit pe loc 

După sosirea la locul accidentului, echipajele de intervenșie au făcut o descoperire înfiorătoare: doi copii, de 13 și 16 ani, au murit pe loc, fiind găsiți cu leziuni incompatibile cu viața. În mașină se aflau și doi adulți care au ieșit singuri din interior. Ei au suferit excoriații la nivelul capului și atac de panică. În urma evaluării medicale, cei doi au fost transportați la UPU Târgu Mureș.

În autoturism se aflau patru victime. Doi bărbați conștienți, cooperanți care s-au autoevacuat din autoturism, prezentau atac de panică și excoriatii la nivelul capului, aceștia sunt evacuați care UPU SMURD Bistrița. Doi minori în vârstă de aproximativ 13 și 16 ani care din nefericire prezentau leziuni incompatibilile cu viața.

Din cauza numărului mare de persoane aflate în tren (20), pentru optimizarea misiunii de răspuns la nivelul județului s-a activat Planul Roșu de Intervenție. Toate persoanele aflate în tren au fost evaluate din punct de vedere medical și din fericire niciuna nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. La această oră Planul Roșu este dezactivat.

Echipajele operative au intervenit cu 1 autospecială de stingere, cu modul de descarcerare, 1 autospecială de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță de terapie intensivă mobila și 1 ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță“, a transmis ISU BN.

UPDATE 3. Victimele erau din județul Mureș 

IPJ BN  a transmis primele date privind accidentul din această seară. Atât șoferul autoturismului, cât și pasagerii erau din județul Mureș.

„În această seară, polițiștii Serviciului Rutier au fost direcționați la locul producerii unui accident, pe Drumul Județean 162 în Miceștii de Câmpie. Din primele informații, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Sânpetru de Câmpie județul Mureș, în timp ce se deplasa pe Drumul Județean 162, la o trecere cu nivel de cale ferată simplă, fără bariere, a fost colizionat de un tren.

În urma impactului, atât soferul cât și un pasager de 41 de ani, din Tușinu, județul Mureș, au fost răniți. Totodată în urma impactului, doi minori de 13, respectiv 15 ani, din aceeași localitate, pasageri în autoturism, au fost răniți și ulterior declarați decedați datorită leziunilor suferite.

Atât șoferul autoturismului cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal, urmând sa fie stabilite cauzele și împrejurările producerii accidentului“, se arată într-o informare a poliției.

SPUNE-TI PAREREA