Școala reîncepe de luni, în Bistrița-Năsăud, cu prezenșa fizică a tuturor elevilor la cursuri. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud care a transmis și că gradul de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS COV 2 este sub 75%.

Reamintim că elevii se vor prezenta fizic la cursuri, în perioada valului 5 al pandemeiei de Coronavirus, în funcție de rata de ocupare, la nivel județean, a paturilor din spital.

Odată cu reluarea cursurilor, după acest weekend, începe și semestrul al II-lea.

Semestrul al II-lea

17 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022 – cursuri
15 aprilie 2022 – 1 mai 2022 – Vacanța de primăvară
2 mai 2022 – 10 iunie 2022 – cursuri
11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023 – Vacanța de vară
Prin excepție de la datele de mai sus, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

„Începând de luni, 17 ianuarie 2022, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară cu prezență fizică sau online, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS COV 2.
Potrivit datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, rata de ocupare la nivel județean este sub 75%, ceea ce înseamnă că toate unitățile de învățământ din județul BN vor începe semestrul al II-lea în format fizic“, a transmis ISJ BN.

Citește și:

Prezența fizică la școală, în funcție de rata de ocupare a paturilor din spital

SPUNE-TI PAREREA