Petrică Hogiu, militar în cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Beijing. Militarul va concura pentru a doua oară la Jocurile Olimpice după debutul din anul 2010 de la Vancouver, Canada.

În anul 2020 a fost declarat Campion Balcanic, câștigând 8 probe din 10, iar în anul 2021 a fost clasat pe locul III în cadrul Cupei Balcanice. În acest sezon a participat la câteva curse din Cupa Mondială și la celebra competiție Tour de Ski din Lenzerheide (Elveția) și Oberstdorf.
Militarul a reușit să acumuleze, cu succes, punctajul necesar pentru calificarea la cea mai importanta competiție din lume, militarul raportează.

A XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice este un eveniment multi-sportiv internațional major, care va avea loc în perioada 4 – 20 februarie 2022 la Beijing, în China. Este a doua oară când Jocurile Olimpice se desfășoară la Beijing, unde au fost organizate și Jocurile Olimpice din vara anului 2008.
Vor fi primele Jocuri Olimpice de iarnă, din 1984 încoace, organizate într-un stat comunist. Bugetul estimat se ridică la 3,9 miliarde de dolari, mai puțin de 10% din bugetul de 43 de miliarde de dolari al JO de vară din 2008

Foto: Arhiva personală- Petrică Hogiu

SPUNE-TI PAREREA