-21.2°C a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată, până la această dată, în Bistrița-Năsăud, în timpul sezonului hibernal 2021 – 2022. Conform MeteoBN, temperatura s-a înregistrat la Lunca Ilvei.
Gerul a cuprinstot județul și temperaturile au scăzut sub -13°C pe toată suprafața acestuia. Pe Valea Bancului, în Coșna, în vecinătatea județului Bistrița-Năsăud, a fost chiar mai frig: -25.1°C, conform datelor transmise de MeteoBN.

Conform datelor puse la dispoziție de Sistemul de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud, temperatura -20,0 gr. C s-a înregistrat la Valea Străjii, în timp ce la Valea Mare s-au înregistrat -18,5 gr. C, la Mița -16,2 gr.C, la Beclean -15,2 gr.C, la Bistrița Bârgăului -13,0 gr.C, la Piatra Fântânele -12,0 gr.C, la Baraj Colibița -12,0 gr.C. În Bistrița, la ora 6.00, termometrul indica o temperatură de – 14,0 gr. C.

Grosimea maximă a stratului de zăpadă este de 14 centimetri la Lunca Ilvei. La Barajul Colibița zăpadă măsoară 12 centimetri, la Valea Mare, Romuli, Straja și Mureșenii Bârgăului zăpada are 10 centimetri, în timp ce la Bistrița stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri.

Personalul de specialitate al Sistemului de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud supraveghează în permanență situația pe cursurile de apă, unde pot fi observate fenomene precum gheață la mal și năboi (torent provocat de umflarea apelor).

SPUNE-TI PAREREA