Persoanele care nu dețin certificat verde au făcut cale întoarsă, la început de an, de la serviciul de încasare a texelor și impozitelor din Bistrița, neavând acces în interior. Un ghișeu special a fost făcut pentru ei, dar cu „servire“ la geam, în exterior. Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a precizat că încurajează, în schimb, varianta plăților online care este mai confortabilă pentru cetățeni.

„Ținând cont de numărul mare al persoanelor care vor să-și plătească taxele și impozitele locale prin prezența fizică la ghișeu, am identificat o soluție care, temporar, rezolvă problema accesului restricționat în instituții publice pentru cei nevaccinați pe perioada pandemiei, măsură instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
Astfel, contribuabilii bistrițeni care nu au certificat verde și, din diferite motive, nu pot plăti online au de-acum la dispoziție un ghișeu (tot în clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 17A) unde se pot prelua plățile fără a mai fi necesară intrarea în sediu.
Municipalitatea continuă să încurajeze plata online a tuturor contribuțiilor la bugetul local, însă vom găsi mereu înțelegere pentru cei care, deocamdată, nu reușesc să facă acest pas spre simplificarea interacțiunii cu autoritatea publică“, a transmis Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA