Doi administratori ai unor localuri publice din municipiul Bistrița au fost sancționați de către jandarmi deoarece au permis accesul în incintă fără a verifica certificatul verde al unor clienți. Administratorii au fost sancționați cu câte 1.000 de lei amendă, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare. Amenzile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Reamintim că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—22,00 în județele/ localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Accesul este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

Cei care nu se conformează, riscă inclusiv închiderea afacerii.
„În cazul repetării contravenției se aplică și sancțiune contravențională complementară, conform art. 66 ^1 din Legea 55/2020, ”(1) În cazul repetării la același sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile a contravenției prevăzute de art. 65 lit. q), de către conducătorul unui operator economic, pe lângă sancțiunea principală prevăzută de art. 66 lit. b), agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului principal sau secundar în care agentul economic desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite conform art. 5 alin. (3) lit. f)“, se arată înt-un comunicat al jandarmeriei.

SPUNE-TI PAREREA