Patru persoane au fost reținute azi, pentru 24 de ore, fiind bănuite de furt și incendierea, la comandă, a unor autovehicule din Bistrița și Beclean. Conform unui comunicat al poliției, cei patru erau membrii ai unei grupări infracționale specializată în comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și furt calificat. La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii din Bistrița-Năsăud au descins la locuințele a trei bărbați și o femeie, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.Perchezițiile au fost efectuate în localitățile Coldău, Bistrița, Dumitra și Negrilești.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 20 iulie -6 august 2021, la solicitarea unui bărbat de 35 de ani, din Beclean și contra unor sume de bani, doi tineri de 24 și 27 de ani ar fi incendiat intenționat, în două ocazii diferite, un autoturism parcat pe raza orașului Beclean. Totodată, există suspiciuni cu privire la faptul că la data de 27 iulie 2021, cei doi ar mai fi incendiat un autoturism parcat în Bistrița. De asemenea, în luna aprilie 2019, cei doi ar fi sustras bani și bunuri din locuința unei femei din Bistrița, prejudiciul cauzat fiind estimat la 356.000 de lei, recuperat parțial.

Totodată, în perioada 10 august-17 decembrie 2021, concubina bărbatului de 27 de ani, o femeie de 39 de ani, ar fi introdus, fără drept, în incinta Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, 2 telefoane mobile care ar fi fost folosite de bărbatul aflat în perioada respectivă în arest.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, medii de stocare, precum și înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost depistați, conduși la audieri și reținuți pentru 24 de ore femeia și bărbații de 35 de ani și 27 de ani. Tânărul de 24 de ani s-a sustras urmăririi penale, fiind depistat de polițiști în această dimineață, condus la sediul Poliției și reținut pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, cei patru vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.

La acțiuni au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Poliției orașului Beclean, Secției 5 Poliție Rurală Beclean și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul Județean de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor vinovate“, se arată în comunicatul poliției.

SPUNE-TI PAREREA