Lumea afacerilor a devenit din ce în ce mai acerbă, iar fără instrumentele potrivite (program salarii, soft HR, soft ERP), companiile nu mai reușesc să facă față tuturor cerințelor. Începând cu anul 2020, sfera profesională a cunoscut multe schimbări, atât în ceea ce privește legislația, locul de desfășurare a activității profesionale, cât și schimbări în dorințele și nevoile angajaților. Astfel, prin implementarea soluțiilor de HR sau a unor programe de payroll, companiile s-au bucurat de micșorarea timpului alocat fiecărei activități rutinice, oferind totodată și mai multă transparență și autonomie angajaților prin module de self-service sau generare fluturas salariu.

Plecând de la această realitate, în cadrul articolului îți vom explica ce rol joacă soft-urile digitale, precum un program salarii, în succesul unei companii atât din punct de vedere legislativ, dar și pentru a-i mulțumi pe angajați. Astfel, în cele ce urmează vom detalia ce reprezintă un program salarii, ce avantaje îți oferă și ce module sunt de interes atât pentru companie, cât și pentru angajați.

Ce este un program salarii și care sunt principalele avantaje?

Un program salarii reprezintă o soluție holistică pentru gestionarea activităților de payroll. Începând de la calculul de salarii, gestionarea procesului de generare fluturas salariu și până la exportul rapoartelor, al notelor contabile, declarațiilor și formularelor pentru instituțiile statului, toate pot fi automatizate cu ajutorul unui astfel de soft.

Construit pe baza sarcinilor care trebuie îndeplinite de un specialist în salarizare, un program salarii nu te ajută doar în gestionarea calculului salarial. Câteva dintre alte atribuții ar fi: generarea de documente pentru companie (rapoarte pentru management sau pentru grup, generare fluturas salariu, state de plată, centralizatoare, declarații și formulare pentru instituțiile statului), realizarea plăților salariale și generarea și distribuirea fluturașilor de salariu, gestionarea reținerilor salariale și așa mai departe.

Dacă ar fi să sumarizăm câteva dintre avantajele pe care un program salarii ți le oferă, am aminti: eficientizarea timpului alocat activităților de rutină (spre exemplu un modul de generare fluturas salariu te ajută și la distribuirea fluturașilor către toți angajații în doar câteva momente), minimizarea erorilor de calcul sau a altor erori umane, optimizarea activităților departamentului de payroll, respectarea normelor legislative, deoarece un program salarii este actualizat cu noile legi în vigoare de către dezvoltatori, și nu în ultimul rând, te ajută să ai un management eficient asupra întregii activități de salarizare.

Ce module îți pune la dispoziție un program salarii?

După cum am amintit, un soft payroll complex îți poate pune la dispoziție diverse module prin care să îți eficientizezi fiecare activitate de payroll consumatoare de timp. Mai mult, unele module te ajută și în creșterea gradului de transparență în fața angajaților.

Trecând mai departe, un program salarii îți pune la dispoziție module de: calcul de salarii, gestionare rețineri salariale, generare fluturas salariu, export de note contabile, generare de rapoarte, declarații (D112) și formulare statistice (TS, LV și S3), fișe de pontaj, corecții de calcul și așa mai departe.

Și că tot vorbeam de creșterea gradului de transparență pentru angajații, un modul de generare fluturas salariu te ajută atât în exportul fluturașilor cât și în personalizarea acestora cu informațiile pe care vrei ca angajații să le vizualizeze. Mai mult, aceștia pot fi distribuiți pe e-mail sau prin SMS pentru ca angajații tăi să îi poată consulta de fiecare dată când își doresc.

În funcție de specificațiile pe care le are compania ta, modulele se pot achiziționa de cele mai multe ori separat, astfel că alegi doar ceea ce se potrivește nevoilor tale.

Digitalizarea departamentului HR începe cu produsele UCMS by AROBS

Alege să implementezi un program salarii complex, cu 19 module diferite printre care și un modul de generare fluturas salariu. dp-Payroll, soluția UCMS by AROBS pentru salarizare, se bucură de 25 de ani de experiență pe piață, fiind folosită pentru generarea a 300.000 de fluturași de salariu din mediul privat din România. Ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Sursă foto: Freepik.

SPUNE-TI PAREREA