Botezul Domnului sau Boboteaza din 6 ianuarie, alături de ziua Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, prăznuită în 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă şi, totodată, al celor dedicate naşterii lui Iisus Hristos.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici.

La români, ziua de Bobotează cuprinde motive specifice sărbătorilor de Crăciun. Astfel, în unele zone se colindă, se fac şi se prind farmecele şi descântecele, se află ursitul, se fac prorociri despre noul an.

Măsuri sportie de siguranță în lăcașurile de cult din Bistrița-Năsăud

Efective de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud vor fi angrenate joi 06 ianuarie a.c., în misiuni de asigurare și menținere a climatului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării măsurilor sanitare specifice pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2.
Măsurile de ordine publică vor fi asigurate în zona lăcașurilor de cult din Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi precum și în localitățile Rodna, Piatra-Fântânele și Strâmba, pe perioada desfășurării manifestărilor religioase organizate cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului.
Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, pe timpul slujbelor la lăcașurile de cult din aria de competență, în zona de distribuire a apei sfințite, pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților religioase, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau a altor incidente.

Jandarmeria Bistrița-Năsăud transmite participanților următoarele recomandări:

– să respecte măsurile sanitare specifice pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2 prin purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, distanțarea fizică față de alte persoane, dezinfectarea mâinilor;
– să manifeste calm şi înţelegere faţă de măsurile stabilite de organizatori;
– să respecte indicațiile forțelor de ordine prezente la fața locului;
– să acorde atenţie sporită bunurilor personale.

SPUNE-TI PAREREA