La începutul acestui an, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a lansat un proiect de bugetare participativă. Prin acest concept, consiliul județean creează cadrul unei relaţii de parteneriat între administraţia publică şi cetăţeni, în vederea implicării acestora în mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, la îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunităţii locale. Cetăţenii sunt astfel încurajaţi să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritaţile de investiţii de interes județean, cu finanţare de la bugetul județului Bistrița-Năsăud.
„Dacă aveți o idee pentru dezvoltarea județului, o transformăm în realitate, dând START bugetării participative pentru Bistrița-Năsăud.
Mereu am ascultat nevoile oamenilor și am implementat proiecte utile pentru comunitate, iar acum am simplificat procesul, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lansând programul de bugetare participativă al județului, realizat cu scopul de a răspunde nevoilor cetățenilor județului nostru.
Toate informațiile despre calendar, regulament și domeniile pe care le vizează acest proiect, le găsiți accesând următorul link: http://servicii.portalbn.ro/cj/servicii.nsf/pagini/proiecte
Felicitări, consilierului județean Marin Rus pentru propunerea și implicarea în demararea proiectului.
Ideile dumneavoastră devin proiecte pentru noi, pentru dezvoltarea Porții Transilvaniei BistrițaNăsăud“, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. .
- 20 Ianuarie- 20 Februarie 2022, Perioada de depunere a proiectelo
- 21 Februarie- 25 Februarie 2022, Perioada de evaluare/ clarificări a proiectelor
Afișarea listei cu proiectele eligibile - 28 Februarie 2022 – Data afișării Listei finale cu proiecte eligibile care pot fi votate
- 1 Martie – 31 Martie 2022 Perioada în care cetățenii vor vota proiectele eligibile
- 04 Aprilie 2022 – Data afișării Listei finale cu proiectele câștigătoare care urmează să fie implementate
Casele naționalizate,istorice Titulescu,Dornei,Liviu Rebreanu cumpărate te primărie reparate și folosite în scopuri publice,gen impozite,taxe,protecția copilului ,activități sociale…..nu lăsate în paragină până se decide pt a se demola și înălțate ditamai blocurile . Evidențiat mai bine casele istorice.
Ce idei vă trebuie! A-ți introdus utilitatile pe fiecare strada sau cartier ,după ce faceți ca fiecare casa să fie racordat la gaz,apă,canalizare,curent , mai stam de vorbă!