Zona Figa de la Beclean va trece într-o nouă etapă de dezvoltare odată cu implementarea proiectului Grădina Urbană Transilvania, un proiect grandios care va cuprinde o zonă de shopping, hoteluri, mall, glamping și bungalouri pe lac.

„Grădina Urbană Transilvaniaeste mai mult decât ne imaginăm, va fi polul care va atrage la Beclean numeroase investiții private și oportunități de dezvoltare pe mai multe paliere“, au transmis reprezentanții administrației din Beclean.

Vor fi 5 zone care vor fi concesionate investitorilor privați, astfel:
Zona 1 – Figa Shopping Village – va cuprinde 55 magazine;
Zona 2 – Vor fi 2-3 Hoteluri;
Zona 3 – Glamping – zonă specială de cazare în stil camping cu facilitați tip resort – 55 de astfel de “corturi glam”;
Zona 4 – Bungalouri pe lac – 55 de căsuțe “plutitoare” desfășurate în zona lacului;
Zona 5 – Shopping Center – cuprinde 1 mall comercial cu magazine și facilități de catering de capacitate mai mare pentru a găzdui și a cuprinde mai multe persoane în același timp, cu o zonă deschisă pentru magazine, magazine universale, hipermarketuri, servicii, afaceri și spații de birouri.

Grădina Urbană Transilvania va avea o suprafață de aproximativ 10 hectare și va cuprinde o seră cu plante exotice, originare din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale ale globului terestru; un parc în jurul serei cu plante anuale sau perene, rezistente la condițiile iernilor noastre; alei pietonale terestre sau suspendate care să permită accesul vizitatorilor în toată Grădina Urbană Transilvania cu acces direct către Băile Figa; cascade cu jocuri de apă și lac artificial (se va lua în calcul transformarea lacului în patinoar pe timp de iarnă); zonă cu vegetație înaltă, prin care se va integra pârâul existent; zonă de interes cu locuri de joacă și de relaxare; tonă de interes cu un parc tematic pentru robotică; pavilion pentru prezentări pe teme educaționale; zonă de legătură cu servicii publice; amenajare acces auto și velo și pietonale propuse.

Proiectul este unul etapizat și, în total, va ajunge la 30 de milioane de euro. Prima fază se ridică la 10 milioane de euro, bani care urmează să fie primiți de la Uniunea Europeană, din fonduri dedicate turismului. Astfel de grădini urbane există în strategia ADRNV la Oradea și la Câmpia Turzii

SPUNE-TI PAREREA