Colegiile nnaționale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică și durata de 4 ani) fac înscrieri pentru elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022.

Instituțiile de învățământ liceal militar pentru care poți opta sunt următoarele:
1. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „MIHAI VITEAZUL”, Alba-Iulia, județul Alba
2. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL “ŞTEFAN CEL MARE”, Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava
3. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „DIMITRIE CANTEMIR”, Breaza, județul Prahova
4. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „TUDOR VLADIMIRESCU”, Craiova, județul Dolj
5. COLEGIUL MILITAR NAŢIONAL „ALEXANDRU IOAN CUZA”, Constanța, județul Constanța

Selecționarea candidaților recrutați constă în susținerea unor probe psihologice și fizice. Fiecare candidat recrutat va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selecție și va fi anunțat cu privire la data prezentării la centrul zonal de selecție și orientare de care aparține. Detalii obțineți de la personalul recrutor, la înscriere.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Bistriţa-Năsăud activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Bistrița-Năsăud, situat în localitatea Bistrița, B-dul Republicii nr.3-5, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0263/211271 sau pe contul de Facebook CENTUL MILITAR JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD.
Este necesar să mergi acolo împreună cu unul dintre părinți sau aparținătorii legali.

SPUNE-TI PAREREA