O familie cu doi copii din Rodna a rămas fără acoperiș chiar în prga de Sărbători după ce casa în care locuia a ars ca o torță. Focul a pornit de la un coș de fum în preajma căruia au fost depozitate materiale inflamabile. Pentru a stinge flăcările au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi și pompierii voluntari din cadrul SVSU Rodna și Șanț.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, persoanele care locuiau în casă, doi copii și doi adulți s-au autoevacuat în condiții de siguranță.

Când echipajele de intervenție cu autospecialele de stingere au ajuns la locul indicat, incendiul se manifesta generalizat, la întreg acoperișul, o suprafață de circa 150 mp și amenința să se extindă la clădirile învecinate – case de locuit și anexe gospodărești. Pompierii militari si voluntari au acționat pentru protejarea vecinătăților, concomitent cu localizarea și lichidarea focarelor.
După aproximativ 10 minute incendiul a fost localizat și lichidat în aproximativ o oră și jumătate. În urma cercetărilor de la fața locului s-a ajuns la concluzia că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de amplasarea materialelor care se aprind ușor (combustibile) în apropierea coșului de fum“, a informat ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA