Peste 30 de copii, printre care și șase frați rămași, de curând, fără mamă, se afla în grija măicuțelor de la Piatra Fântânele. Jandarmii bistriețni le-au vizitat azi și le-au dăruit o mașină de spălat, uscător de rufe, aspirator și alte electrocasnice mici, pentru a le face mai ușoară munca.

„Jandarmii bistrițeni, ajutoarele lui Moș Crăciun pentru copiii aflați în grija măicuțelor de la Mănăstirea Piatra-Fântânele
“Vă mulțumim! Dumnezeu v-a trimis la noi!” – a exclamat Maica Damiana atunci când a fost sunată de către jandarmi.
În cadrul mănăstirii din Piatra-Fântânele sunt găzduiți și îngrijiți în cadrul unui internat social peste 30 de copii, atât pe parcursul anului școlar, precum și pe perioada vacanței. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 17 ani și au rămas fără părinți sau provin din familii fără posibilități materiale. Măicuțele au grijă de aceștia, îi hrănesc, îmbracă și le oferă dragostea și grija necondiționată zi de zi. Printre aceștia se numără și cei șase frați rămași fără mamă de curând, care pot simți sărbătoarea Crăciunului și căldura unei familii alături de cele 24 de măicuțe de la mănăstire. Acestea se dedică îngrijirii copiilor dar pentru a le asigura permanent haine curate aveau nevoie de o mașină de spălat. Ca urmare, jandarmii s-au mobilizat și s-au transformat pentru o zi în ajutoarele Moșului. Datorită generozității de care au dat dovadă aceștia, au putut fi achiziționate și donate mai multe electrocasnice (o mașină de spălat, un uscător de rufe, un aspirator, detergent și alte electrocasnice mici) atât de necesare într-o gospodărie unde conviețuiesc peste 50 de suflete. Zâmbetul copiilor, la vederea cadourilor, nu poate fi redat în cuvinte, dar îl vom păstra în suflet până la următoarea revedere.
Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei și a dăruirii iar pentru jandarmii din județul Bistrița-Năsăud a devenit deja o tradiție organizarea de acțiuni umanitare pentru sprijinul celor aflați în impas sau mai puțin favorizați de soartă“, a transmis Jandarmeria Bistrița într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA