Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat într-o exploatație de porci domestici din Bistrița-Năsăud, în localitatea Țagu. Ca măsură de evitare a răspândirii bolii, s-a delimitat o zonă de protecție de 3 km în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km.
Localitățile aflate în zona de protecție sunt: ȚAGU, ȚĂGȘORU ȘI FÂNAȚELE SILIVAȘULUI din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD.
Zona de supraveghere: BUDEȘTI FÂNAȚE, BUDEȘTI, ZORENI, MICEȘTII DE CÂMPIE, VISUIA, FÂNTÂNIȚA, DELURENI, ȘOPTERIU, URMENIȘ, SILIVAȘU DE CÂMPIE și PORUMBENI din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD; COPRU, CĂTINA, VALEA CALDĂ, HODAIE, HAGĂU și CĂMĂRAȘU din JUDETUL CLUJ; SĂRMĂȘEL GARĂ, SĂRMĂȘEL, SĂRMAȘU, LARGA, TUȘINU, SÂMPETRU DE CÂMPIE, DÂMBU, SÂNGIORGIU DE CÂMPIE, SATU NOU și DRAGA din JUDEȚUL MUREȘ.
Din zona afectată fac parte fondurile de vânătoare: 35 Micesti, 36 Jimbor, 38 Sânmihaiu de Câmpie și 37 Matei din JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD.

De asemenea, pesta Porcină Africană a fost confirmată și la un mistreț împușcat pe FV 34 Mălin.
Aici s-a delimitat o zonă infectată cu raza de 8 km și o zonă tampon având raza de 5 km în jurul cazului.
Zona infectată: Rusu de Jos, Malin, Cireșoaia, Braniștea, Bața, Reteag, Uriu, Cristeștii-Ciceului, Ilișua, Coldău, Măluț, Beclean din județul Bistrița-Năsăud și Daroț, Unguraș, Valea Cireșoii, Sânmărghita din județul Cluj.
Zona tampon: Hășmașu-Ciceului, Ciceu-Giurgești, Negrilești, Ciceu-Mihăești, Dobric, Căianu Mic, Căianu Mare, Săsărm, Cociu, Agrișu de Jos, Figa, Nușeni, Beudiu, Lelești și Valea Ungurașului, Batin, Pădureni, Ceaba, Nireș, Mănăstirea, Comuna Mica, Cuzdrioare, Mănăsturel, Dâmbu Mare, Valea Gârboului, Sălătin din județul Cluj.
Zona afectată cuprinde următoarele fonduri de vânătoare: 34 Malin, 35 Bozieș (parțial), 5 Mireș (parțial), 33 Figa (parțial), 1 Negrilești (parțial), 2 Dobric ( parțial) din județul Bistrița -Năsăud si fondurile de vânătoare 6 Mica și 7 Unguraș din județul Cluj.

SPUNE-TI PAREREA