Mica Oprea este propunerea PSD pentru funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud.
Mica Oprea, fost subprefect și secretar general al județului și este unul dintre cei mai logevivi oameni din administrația județului. Ea și-a început activitatea în anul 1982 ca jurist stagiar la Consiliul Popular al judeţului Bistriţa-Năsăud, iar după aceea a fost, pe rând, secretarul Primăriei Bistriţa, secretar general al Prefecturii, subprefect, director de Cancelarie, inspector guvernamental, director executiv în Consiliu Judeţean.

În 2015, a preluat funcţia de secretar general al judeţului, odată cu pensionarea lui Iosif Redl.

Mica Oprea a fost secretar general al municipiului Bistriţa şi a devenit secretar general al Prefecturii atunci când prefect a fost Viorel Pupeză. Ulterior, a deţinut funcţia de subprefect, la acea vreme fiind printre puţinii funcţionari publici bistriţeni care au absolvit cursurile Institutului Naţional de Administraţie.

A avut şi funcţia de director de cancelarie la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, pe timpul mandatului prefectului Cristian Florian.

Ca inspector guvernamental, Mica Oprea a ocupat, din 1 iulie 2012, funcţia de director executiv la Direcţia Administraţie Locală din cadrul Consiliului Judeţean. Postul a fost vacantat în urma pensionării lui Ioan Burian. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este cel care i-a propus acesteia ocuparea funcţiei de director în instituţie.

3 COMENTARII

  1. La un asemenea guvern nici nu mai contează cine sunt prefectii adică reptzentantii executivului in teritoriu. Pe 25 noiembrie, 2021 a fost investit guvernul coaliției PNL-PSD-UDMR, care pentru un an si jumătate se va numi „Guvernul Ciucă”, iar daca intelegerea coalitiei de a da primul-ministru prin rotație va avea zile, din vara anului 2023 vom avea și „Guvernul Ciolacu”. Această circotecă politică a fost clocită de mintea locatarului de la Cotroceni timp de trei luni, in care România a trecut printr-o criză politică pe care tot el a provocat-o.
    De altfel, la investirea noului guvern , presedintele KLaus Iohannis, declara triumfător: „N-a fost simplu, cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi puncte comune și a ajunge la votul de încredere de astăzi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați anunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize și de promisiuni”.
    De la bun inceput PSD și-a arogat rolul de prima voce în noua Coaliție și a făcut un rechizitoriu dur la adresa fostei guvernări PNL.
    Marcel Ciolacu nu a evitat să vorbească despre inflație, venituri înghețate pentru români, prăbușirea nivelului de trai și lipsa unui plan coerent împotriva pandemiei.
    Dupa cum se stie, coalitia PNL-USR-UDMR, în care PNL avea rol de vioara întâi, s-a spart la începutul lunii septembrie după ce premierul PNL, Florin Cîțu, a încălcat protocolul de guvernare promovând, fără acordul USR, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern din 1 septembrie un proiect controversat, legat de PNDL3, program de dezvoltare locală cu bani de la buget.
    Noua aliantă dintre PSD si PNL este o struto-cămilă de tipul fostului USL din anii 2012.
    In concluzie, alianțele politice în România nu vor putea fi soluții viabile de exercitare a puterii politice decât din momentul în care partidele își vor face curățenie în propria ogradă și își vor asuma ideologiile pe care de treizeci de ani doar le mimează.

  2. Oare cum ar fi daca pensionarii acestia fff activi nu ar mai face cumul de venituri si si-ar impartasi experienta acumulata pro-bono, daca tot se plictisesc acasa? In fond de ce ar avea nevoie de 2 venituri ffff consistente, atita timp cat ocupa functii publice ce le aduc nnnn beneficii????

SPUNE-TI PAREREA