Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler mai multor voluntari, printre care și un voluntar din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Este vorba de Ioana Dărăban, unuș dintre cei mai harnici și apreciați voluntari ISU.

„Astăzi, Ioana noastră dragă a fost prezentă la Administrația Prezidențială, pentru a primi distincția „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de cavaler. Cuvintele sunt de prisos! Felicitări pentru tot, voluntar Ioana Dărăban! Știm că nu te vei putea opri aici”, au transmis reprezentanții ISU BN.

 

Ioana Dărăban are peste 1000 de ore de voluntariat la echipajele de Gărzii de Intervenție Sângeorz – Băi.
A participat la acțiuni în structurile operative, dar și la acțiuni de informare preventivă/

A absolvit cursul de formare în anul 2016, iar în luna iulie a anului 2017 a avut prima gardă pe echipajul SMURD. Mai mult, în anul 2018, a vrut să își perfecționeze cunoștințele, astfel că a absolvit modul I al cursului destinat paramedicilor, organizat la Centrul de Formare din cadrul ISU „Avram Iancu” al județului Cluj.

Trei ani la rând (2017, 2018 și 2019) a reprezentat județul Bistrița – Năsăud într-o acțiune masivă, organizată în cadrul celui mai mare proiect de voluntariat din Europa, ”Big Build” și a ajutat la construirea unor case în Bacău, Cumpăna și Văideeni.

SPUNE-TI PAREREA