De-a lungul timpului au existat multe zvonuri cu privire la hackuirea caselor de pariuri online. Odată cu dezvoltarea caselor de pariuri și în mediul online, oamenii au venit cu foarte multe idei, printre care și hackuirea acestora. Fiind un mediu virtual, mulți s-au gândit că este mult mai simplu să obții pariurile câștigătoare pe care ți le dorești.

Acest lucru este total greșit. Ca și in mediul offline, există multe sisteme de protecție și în mediul online. Acest lucru este evident deoarece este vorba de conturile utilizatorilor, de banii și de datele acestora. De cealaltă parte stă casa de pariuri care are ca scop obținerea de profit și securizarea acestuia prin diferite metode.

ONJN – supraveghere și control

În primul rând, orice casă de pariuri online legală este reglementată de Organizația Națională a Jocurilor de Noroc. ONJN se ocupă cu supravegherea și controlarea jocurilor de noroc din România. Aceștia impun mai multe reguli pentru a oferi licență de funcționare pentru case de pariuri precum Betano, Superbet sau Betfair.

Printre regulile pe care le impun cei de la ONJN se numără și necesitatea sistemelor de siguranță. Este de la sine înțeles că orice operator de pariuri sportive online investește o sumă importantă de bani în siguranța platformei. Deschide cont la Betfair și beneficiază de bonusul de bun venit. Acest lucru se întâmplă deoarece vorbim de sume mari de bani care se rulează pe platformă.

Bonusul de bun venit

Platformele de pariuri online au sisteme de urmărire ale IP-urilor utilizatorilor. O metodă de a trișa, care este populară, este încercarea de a profita de mai multe ori de bonusul de bun venit. Urmărind IP-ul de pe care te conectezi, operatorii de pariuri sportive vor afla dacă încerci să îți creezi mai multe conturi pentru a putea beneficia de mai multe bonusuri de bun venit.

De asemenea, pe lângă stabilirea cotelor pentru fiecare eveniment sportiv, casele de pariuri urmăresc constant pariorii care se remarcă prin câștiguri foarte mari constante sau pariorii care pierd sume foarte mari constant. Pariorii care obțin câștiguri foarte mari constant sunt analizați în amănunt pentru a vedea dacă aceștia folosesc metode ilegale de a câștiga. Cei care pierd sume foarte mari sunt monitorizați deoarece există riscul ca aceștia să fie dependenți de jocuri de noroc.

Depistare pariori care fac arbitrage

Un alt aspect important este că agențiile de pariuri online depistează pariorii care fac arbitrage. Există mulți pariori care se gândesc că o casă de pariuri online nu poate afla că ei fac arbitrage. Este adevărat că metodele prin care agențiile depistează acest lucru nu sunt cunoscute.

În schimb, există probabilitatea ca, împotriva regulilor de confidențialitate, casele de pariuri să aibă o bază comună pentru a cunoaște exact la ce agenții are un client conturi și ce pariază. Pe aceeași temă există încă o variantă. Traderii de la agențiile de pariuri sportive au acces la program capabile să depisteze meciurile pe care se poate face arbitrage la un anumit moment. Acest lucru nu este greu de realizat deoarece există astfel de program pe care le folosesc și pariorii care încearcă să facă acest lucru, ba chiar există și aplicații gratuite care fac acest lucru.

SPUNE-TI PAREREA