Atunci când vorbim despre amenajări interioare, ne gândim la ce mobilier ne dorim, ce culori și stiluri s-ar potrivi, dar o importanță majoră o are, de asemenea, utilizarea cât mai eficientă a spațiului.

Holul reprezintă o parte importantă a casei, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al utilității lui. O casă cu un hol primitor este o casă frumoasă. În amenajarea casei, pe lângă mobilierul de hol, sunt folosite foarte mult și accesoriile. De asemenea, plantele de interior dau o notă de eleganță și arată importanța acordată amenajării unui spațiu anume. În acest sens, iată câteva dintre cele mai utile sfaturi de care poți beneficia pentru amenajarea cât mai eficientă și plăcută a unui hol.

Ce fel de mobilă este necesară in hol?

Ca să acoperi necesitățile în ceea ce privește mobila de hol, ai nevoie în primul rând de un cuier. Poate fi vorba despre unul dintre modelele de cuiere deschise, pe perete, un cuier simplu, care nu iese foarte mult în evidență și care nu ocupă mult spațiu. Dar dacă spațiul îți permite, poți utiliza un dulap închis, care are la interior un cuier sau spațiu pentru umerașe. Din punct de vedere estetic, acesta este mult mai frumos, iar hainele sunt protejate. Pe lângă cuier, ai nevoie de un pantofar, care este de preferat să fie tot unul tip dulap, închis. O piesă importantă în amenajarea holului o reprezintă oglinda – aceasta este un accesoriu necesar și des utilizat. Oglinda nu este obligatoriu să fie expusă, ea se poate afla pe interiorul ușii dulapului.

Ce materiale folosim în amenajarea holului?

În amenajarea holului, poți folosi diferite materiale, cum ar fi: lemn, metal, materiale textile, sticlă. Modelele de cuiere din lemn reprezintă cea mai populară alegere, dat fiind că lemnul este un material prietenos mediului, ușor de integrat în orice stil de amenajare și rezistent. Pantofarul se poate asorta cuierului, foarte moderne fiind cele de tip băncuță, chiar tapițate sau cu perne. Accesoriile sunt preponderent metalice sau din sticlă.

Cum îmbinăm utilul cu plăcutul?

Casa nu mai este de mult timp considerată doar locul în care te retragi după activitățile zilnice, unde dormi și mănânci. Într-o perioadă în care oamenii petrec din ce în ce mai mult timp acasă, a devenit de asemena locul de petrecut timp cu prietenii, locul de unde îți desfășori activitatea profesională și locul unde te relaxezi. Este foarte important ca acest loc să fie amenajat pe gustul și după necesitățile tale. Mobilierul trebuie să fie eficient în depozitarea lucrurilor, fără a încărca însă inutil spațiul.

SPUNE-TI PAREREA