Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Turism în Bistrița-Năsăud organizează în perioada 17 decembrie 2021- 2 ianuarie 2022 o serie de evenimente menite să pună în valoare zona Colibiței.

Proiectul „Sărbători în Colibița” are ca scop creșterea gradului de atractivitate a destinației turistice Colibița și conștientizarea factorilor implicați în industria turistică din zonă (localnici, investitori, turiști, administrații publice locale) de exploatare a tuturor resurselor, spre beneficiul tuturor.
Astfel, timp de două săptămâni, în perioada sărbătorilor de iarnă, ADI Turism organizează la Căminul Cultural din Mița o serie de activități, respectiv: conferințe de specialitate susținute de specialiști în turism; activități cultural – artistice susținute de artiști locali, dar și invitați speciali; concerte de colinde; manifestări tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă; târg de produse locale; expoziții de pictură ș.a.

„Vor avea loc numeroase activități, de exemplu – de gătit mâncare tradițională cu implicarea turiștilor, proiecții de filme pentru copii și nu numai, teatru, activități și prezentare ale acțiunilor de voluntariat. Nu va lipsi Moș Crăciun care va aduce cadouri copiilor din sat, iar după Crăciun, Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei ajunge la Colibița – un proiect de bune practici care poate arăta cum se poate dezvolta o idee și o comunitate în jurul ei. Avem încă multe surprize, acum se definitivează programul și vom anunța în timp util fiecare activitate. Acțiunile se desfășoară respectându-se toate normele de protecție sanitară și vrem să îi încurajăm să participe la acțiuni atât pe turiștii care vor petrece sărbătorile la Colibița cât și pe operatorii din turism și pe localnicii din zonă”, anunță directorul ADI Turism în Bistrița-Năsăud, Răzvan Cerceja.

SPUNE-TI PAREREA