Brandul Adidas este cunoscut cel mai bine pentru adidașii săi, dar compania s-a extins recent în lumea căștilor – iar cele mai recente căști wireless ar putea fi instrumentele perfecte, pe care să le scoateți la următoare dvs. alergare. Compania de sport a anunțat recent trei noi modele de căști wireless: Z.N.E. 01 ANC, Z.N.E. 01 și FWD-02 SPORT.

Perechea emblematică este Adidas Z.N.E. 01 ANC, care vin cu anulare activă a zgomotului și un mod de conștientizare, permițându-vă să comutați între a bloca restul lumii și a fi mai conștient de împrejurimi, ceea ce vă poate fi util dacă alergați în zone aglomerate.

Noile căști wireless Adidas seamănă puțin cu Apple AirPods Pro, cu căști interschimbabile și tije proeminente – deși cu un finisaj mai sport. Un rating de rezistență la apă IPX5 înseamnă că aceste căști ar trebui să poată rezista și la puțină transpirație.

Din păcate, căștile Z.N.E 01 ANC nu vin cu cea mai lungă durată de viață a bateriei. Veți avea parte de 4,5 ore de la căști în sine, cu încă 15,5 ore de la carcasa de încărcare. O autonomie combinată a bateriei de 20 de ore nu este chiar lider în clasă; la urma urmei, AirPods Pro oferă aproximativ 24 de ore, iar asta se află la capătul inferior al scalei.

Cu toate acestea, căștile Adidas sunt mult mai ieftine decât căștile Apple cu anulare a zgomotului. Adidas oferă, de asemenea, o pereche și mai ieftină de căști pentru alergare. Z.N.E. 01 nu vin cu anulare activă a zgomotului și seamănă mai mult cu Apple AirPods 3 decât cu AirPods Pro, fără căști interschimbabile.

Cu toate acestea, durata de viață a bateriei este mult mai bună, la 25 de ore ( 5 din căști și 20 din carcasa de încărcare) și sunt mai puțin costisitoare. Acestea sunt disponibile pentru cumpărare acum doar în SUA și Marea Britanie. Cumpărătorii europeni vor trebui să mai aștepte puțin.

În cele din urmă, există FWD-02 Sport, care sunt concepute exclusiv pentru sporturile în aer liber. Acestea urmează a fi lansate în noiembrie și sunt fabricate dintr-o țesătură tip plasă respirabilă și un rating de rezistență la apă IPX5. Deși nu au ANC, există un mod ambiental pentru a permite auzirea sunetul ambiental și pot fi controlate folosind senzori capacitivi de forță, ceea ce este util dacă purtați mănuși de sală.

Cum să alegeți cele mai bune căști de alergare pentru nevoile dvs.

Alegerea unei perechi de căști pentru alergare poate fi dificilă, dar există câteva lucruri cheie la care ar trebui să țineți cont.

În primul rând, gândiți-vă la tipul de căști pe care vă place să le purtați. Vă place siguranța unei perechi de căști pe care să le puteți prinde în jurul gâtului, când nu le folosiți? Sau poate preferați să nu folosiți cabluri, cu o pereche de căști adevărate fără fir?

Indiferent dacă alegeți căști pentru gât sau căști adevărate fără fir, căutați modele care prezintă aripioare pentru urechi și căști interschimbabile, cum ar fi Powerbeats Pro – acestea vă vor permite să găsiți cea mai potrivită formă pentru urechile dvs. și să păstrați căștile bine fixate în timp ce alergați.

Unii oameni poartă chiar căști pe ureche, cum ar fi Adidas RPT-01, care vin cu o bandă textilă și perne pentru urechi care pot fi îndepărtate și spălate după sesiuni deosebit de transpirate.

Indiferent de tipul de căști pentru care optați, căutați comenzi on-ear, pentru a nu fi nevoit să vă scoateți telefonul pentru a vă regla muzica.

Dacă aveți tendința de a vă antrena în zone aglomerate, cu trafic intens, merită să luați în considerare și căștile cu conducție osoasă precum Aftershokz Aeropex. Aceste căști nu vă acoperă deloc urechile – în schimb, acestea trimit vibrații prin pomeți și maxilar în sus, către urechea internă. Creierul începe apoi procesul de procesare, transformând acele vibrații sonore în conținut care se transmite prin căști, în timp ce urechile sunt încă libere să audă împrejurimile.

Poate cel mai important aspect este că noile dvs. căști ar trebui să fie rezistente la transpirație, dacă vreți să le folosiții în timp ce vă antrenați. Căutați niveluri de rezistență la apă de IPX4 și mai sus, ca să puteți folosi căștile în toate condițiile de vreme.

După ce ați restrâns căutarea după design, analizați performanța audio a noilor dvs. căști. Pentru alergare, veți dori un răspuns puternic de bas, pentru care veți avea nevoie de drivere dinamice puternice și un răspuns larg în frecvență.

Există o mulțime de funcții suplimentare pe care poate doriți să le căutați, de asemenea, cum ar fi anularea activă a zgomotului, modurile de transparență și microfoanele încorporate, astfel încât să puteți apela asistentul vocal al dispozitivului. Unele, cum ar fi Jabra Elite Sport, vin chiar și cu monitoare de ritm cardiac încorporate, pentru a vă ajuta să vă urmăriți performanța.

Desigur, orice decizie de cumpărare va fi puternic influențată de bugetul dvs. Dacă încercați să economisiți bani, merită să așteptați până în Black Friday 2021, când veți avea o mulțime de căști din care să alegeți.

SPUNE-TI PAREREA