Cu o zi înainte de audierea în Parlament a miniștrilor propuși, premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că renunță la mandat, după o ședința fulger a conducerii PNL. Decizia are loc în contextul în care liberalii nu au reușit să obțină sprijinul parlamentarilor pentru Guvernul minoritar propus de Nicolae Ciucă. Totodată, Florin Cîțu a anunțat că s-a hotărât în Biroul Executiv flexibilizarea mandatului, astfel încât liberalii vor începe negocieri „cu toate forțele democratice din Parlament” pentru formarea unei majorități. Practic, prin această decizie se redeschid negocierile cu PSD și USR, și se pare că PSD este cotat cu cele mai mari șanse de a intra la guvernare.

Depunerea mandatului de către premierul desemnat, Nicolae Ciucă, este o acțiune care prelungește criza politică și blochează accesarea banilor din PNRR.
PSD e pregătit să intre la guvernare, chiar dacă pretinde că se lasă convins mai greu, de dragul electoratului. Am spus săptămâna trecută, PNL va face o majoritate cu PSD și vor susține un guvern comun.
Rămâne de văzut dacă președintele Klaus Iohannis renunță la domnul Ciucă pentru funcția de prim-ministru și vine cu o nouă propunere, dar și câte și ce ministere ia PSD!
Eu mi-aș dori ca viitorul ministru al Transporturilor să soluționeze problema șoselei de centură, parte integrantă din proiectului Autostrăzii Nordului, un obiectiv neglijat de PNL!
Cel mai probabil, viitorul președinte al Senatului Senatului va fi Florin Cîțu, iar cel al Camerei Deputaților va fi Marcel Ciolacu.
Tic Tac Tic Tac“, a comentat liderul PMP BN, Ionuț Simionca, pe această temă.

1 COMENTARIU

  1. Domnilor PSD-isti, sper ca nu va prostiti sa intrati la guvernare cu prim-ministru de la PNL… , ca va pierdeti increderea tuturor romanilor care v-au votat . Ori accepta o guvernare sub tutela totala a PSD-ului, ori ALEGERI ANTICIPATE ! ! ! Nu va lasati ” santajati ” sub masca ” pandemiei „… ca schimbarea guvernarii nu este nici cauza si nici ” tamaduirea ” bolii !

SPUNE-TI PAREREA