Dacă covorașul de yoga miroase și acel trening de damă au văzut zile mai bune, ar putea fi timpul să le aruncați la gunoi. Totuși, poate fi dificil să vă dați seama când ceva este greu de curățat sau depășește data expirării. Citiți mai departe pentru sfaturi de la experți cu privire la determinarea duratei de viață a echipamentului dvs. preferat de fitness, astfel încât să știți când este timpul să înlocuiți acel trening de damă

Sutiene sport

Durata de viață: de la 6 luni la un an

Longevitatea unui sutien sport variază în funcție de cantitatea de utilizare, intensitatea antrenamentelor și dacă îți rotiți sau nu sutienele, spune Alma Androvic, designerul noului sutien Nike Rebel. „Dacă purtați același sutien timp de trei până la patru antrenamente pe săptămână, ar trebui să îl înlocuiți la fiecare șase luni, pentru a vă asigura cel mai bun sprijin.”

Cumpărați un sutien sport nou dacă cupele au devenit lăsate și sunt prea mari sau banda se ridică în spate, indicând că sutienul este slăbit. „Odată ce țesătura și-a pierdut întinderea și recuperarea, ceea ce înseamnă că atunci când se întinde nu revine, este timpul să vă cumpărați un sutien nou”, adaugă Cassandra Sze, designer de inovație pentru Lululemon.

„Pentru sutienele care vin cu cârlige, cel mai bine este să puneți cârligele pe cea mai slabă setare atunci când îl purtați pentru prima dată, deoarece acest lucru vă va permite să îl strângeți pe măsură ce sutienul începe să se întindă”, spune Sze . Ea recomandă alegerea sutienelor care să fie potrivite pentru spălare la cald și uscător. Și „alegeți un detergent care nu conține balsam de țesături, deoarece acest lucru va împiedica țesătura să elimine transpirația în mod corespunzător”, sugerează ea. Rotirea sutienelor sport – mai degrabă decât purtarea aceluiași la fiecare sesiune de transpirație – le va face, de asemenea, să dureze mai mult.

Adidași de alergare

Durata de viață: aproximativ 8 luni – sau aproximativ 600 de km

Fiecare alergător este diferit, dar o pereche bună de adidași de alergare vă oferă un sprijin suficient pentru aproximativ 400 până la 600 de km, spune Johanna Bjorken, director de mărfuri al magazinelor JackRabbit Sports din New York. Doar pentru că tălpile adidașilor de alergare nu par uzate, nu înseamnă că sunt încă în stare bună: uzura reală se întâmplă în talpa intermediară a pantofului, care este materialul spongios care este de obicei făcut de spumă injectată cu aer în interiorul pantofului de sub picior.

Durerea, cum ar fi de la tibie, durerea la genunchi sau durerile de gleznă, este de obicei primul semn că trebuie să înlocuiți adidașii de alergare. Dar puteți găsi și indicii examinând talpa intermediară, spune Bjorken. Când începe să aibă cute sau să arate ca un burete uscat, adidașii dvs. și-au atins limita.

Căldura poate descompune materialele adidașilor, așa că nu îi puneți niciodată în portbagajul fierbinte al mașinii sau în uscător.

Sticlă de apă

Durata de viață: 10+ ani

„Am văzut oameni ale căror sticle de apă au rezistat mai mult de un deceniu”, spune Tiffany Teaford, manager de produs la Nalgene Inc. „Când încep să apară mici crăpături în sticlele de apă din plastic, este un semn că materialul se sparge. Ar trebui să vă cumpărați una nouă, deoarece în curând își va pierde capacitatea de a rămâne rezistentă la scurgeri.”

Curățarea regulată este crucială pentru a vă proteja împotriva germenilor, dar Teaford recomandă încărcarea în raft atunci când vă spălați sticla în mașina de spălat vase. Acest lucru îl va ține departe de căldura puternică care poate provoca deteriorarea unor tipuri de plastic. De asemenea, uscați sticla bine pentru a preveni mucegaiul.

Colanți

Durata de viață: 1-2 ani

Durata de viață a îmbrăcămintei dvs. depinde de tipul de material al fiecărei articole de îmbrăcăminte și de instrucțiunile specifice ale producătorului. De exemplu, în cazul unui trening de damă, acestea pot fi găsite pe eticheta interioară, pe cea de informații / preț sau în interiorul unui buzunar.

Articolele de compresie tind să-și piardă elasticitatea mai repede, deoarece sunt întinse constant atunci când sunt purtate. Chiar dacă sunt îngrijite cu meticulozitate, fibrele elastice ale unui trening de damă cu compresie se vor descompune inevitabil odată cu uzura după șase luni, dacă este purtat frecvent.

Colanții trebuie înlocuiți când devin un inconvenient sau își pierd calitățile de îmbunătățire a performanței, cum ar fi capacitatea de a elimina umiditatea. Puteți începe să observați acest lucru atunci când țesătura devine murdară sau iritabilă. Și dacă trebuie să vă trageți în permanență colanții în sus sau să reglați tivul pantalonii scurți, probabil că sunt întinși și gata să fie înlocuiți.

SPUNE-TI PAREREA