Senatorii au dezbătut și votat, miercuri, proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, un proiect care a stârnit multe controverse.

„Am votat împotriva certificatului verde pentru toţi angajaţii de la stat și din privat care lucrează în clădiri de birouri cu peste 50 de angajati, din România!
Această inițiativă nu a trecut de votul Senatului deoarece fiind lege organică trebuia să fie votată -„pentru”-de cel puțin 69 de senatori!
❎ Nu poţi suspenda de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, raporturile de serviciu, respectiv contractele în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private, care nu prezintă certificatul digital (verde)!
❎ Nu putem accepta ca în situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu, respectiv contractul în baza căruia îşi desfăşoară activitatea încetează de drept!“,a transmis senatorul PSD BN, Ioan Deneș, pe acest subiect.

SPUNE-TI PAREREA