25 de licee din România se află pe lista unei campanii derulate de History Channel, cu ocazia centenarului nașterii Regelui Mihai. Printre cele 12 județe în care elevii și profesorii vor primi cele mai noi titluri despre istoria României și a Europei se numără și Bistrița-Năsăud. 9 din cele 26 lucrări istorice sunt scrise de femei iar alte 4 abordează rolul femeilor în istoria României.
Liceele care vor beneficia de cărți sunt din județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt și Teleorman. Aproximativ 16.000 de elevi și profesorii lor vor beneficia de acces la câteva dintre cele mai noi titluri de istorie românească și europeană.

Totodată, campania marchează centenarul nașterii Regelui Mihai și, cu această ocazie, va avea loc și premiera noului documentar-eveniment „Regele Mihai: Drumul către casă” la HISTORY Channel.


Documentarul va fi lansat duminică, 24 octombrie, ora 21:00, pe HISTORY Channel. Pe parcursul unei ore, filmul va prezenta povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin. Documentarul este transmis în reluare luni, 25 octombrie, ora 21:00.

Pornind de la un interviu inedit cu Regele, înregistrat în 2003 și mărturii din partea celor care i-au fost alături în timpul exilului, precum și din partea membrilor familiei Regelui, filmul documentar spune o poveste despre greutățile insuportabile și reîntoarcerea în patria sa.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.

SPUNE-TI PAREREA