Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din Pinticu. Incendiul a fost observat de către un participant la trafic, care a apelat numărul unic de urgență 112 și a intrat în interiorul casei, până în locul în care a avut acces. Acesta a evacuat victima, care era aproape de ieșirea din casă, dar, din păcate, femeia în vârstă de aproximativ 82 de ani, suferise arsuri grave și prezenta leziuni incompatibile cu viața. 

„Prima intervenție a fost asigurată de SVSU Teaca, echipajul de pompieri voluntari a ajuns în scurt timp la locul indicat. Împreună cu pompierii militari de la Punctul de Lucru Lechința a lichidat incendiul, care se manifesta generalizat în încăperea unde dormea femeia, precum și la nivelul prispei. Suprafața afectată de incendiu este  de aproximativ 60 de metri pătrați”, a transmis ISU BN. 

Construcția a fost avariată total și prezintă risc de prăbușire. 

În urma anchetei de la fața locului s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul sau o scânteie de la o sobă fără acumulare de căldură (metalică).

La fața locului au sosit și polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați cu privire la producerea unui incendiu la un imobil din Pinticu.

„La locul evenimentului au intervenit mai multe echipaje de pompieri care au lichidat incendiul, constatându-se totodată faptul că în urma acestuia, o femeie de 84 de ani proprietara imobilului, a decedat.

Polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului și a decesului femeii de 84 de ani“, se arată într-o informare a poliției.

SPUNE-TI PAREREA