Un transport de material lemnos fără documente legale a fost depistat în trafic și indisponibilizat de polițiști și specialiști ai Garzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud

Transportul a fost localizat aseară, 20 octombrie a.c., de către polițiștii Serviciului de Ordine Publică-Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice. Este vorba de un ansamblu format din autoutilitară și semiremorcă care transporta material lemnos în mod ilegal.

„A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani din Mureșenii Bârgăului, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că acesta transporta o cantitate de material lemnos mai mare decât cea înscrisă în avizul de însoțire cu cu aproximativ 15 mc.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei, iar în cursul zilei de astăzi, polițiștii împreună cu specialiști din cadrul Garzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud vor stabili cu exactitate cantitatea de material lemnos transportată ilegal.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru combaterea Delictelor Silvice, în vederea documentării faptei sub toate aspectele“, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA