Vremea din Bistrița-Năsăud intră, de vineri, într-un proces de răcire, astfel că duminică maximele vor ajunge doar la 12 grade celsius. De asemenea, sunt așteptate precipitații, dar și intensificări ale vântului.

„Estimările susțineau o trecere bruscă de la cald la frig, cu manifestări de iarnă spre altitudini joase, însã, situația, între timp, s-a mai îmbunat. Asta nu înseamnă că nu vom avea schimbări!
Motivația stă în schimbarea traiectoriei depresiunii atlantice aflată în tranzit către NE-ul continentului, aceasta urmând un traseu mai nordic, astfel, talvegul aferent acesteia ne va afecta, însă la o scară mult diminuată. De asemenea si de interes, însă, pentru noi, în corelație cu aceasta depresiune, este o nouă zonă de presiune ridicată, de această dată, care o înlocuieşte practic, în Atlantic, pe cealaltă iar pe zona de cuplaj dintre cele două entități sinoptice, vom asista la o advecție sănătoasă de aer maritim-polar, deci rece şi umed, care va intra pe teritoriul țării noastre, mai acut, de sâmbătă.
Astfel, vremea va intra, chiar de mâine, într-un proces de răcire iar aspectul se va schimba. Vor apărea nori, vântul se va intensifica şi vom avea si niscaiva ploi.
Raportat la precipitații, de pe la 1500 m. in sus, vor fi lapovite si ninsori, poate, de sambata, si mai jos altitudinal, insa, trebuie punctat ca acestea vor fi slabe, trecatoare, fara probleme deosebite.
În concluzie, nivelul temperaturilor va fi în picaj, de la maxime de 18 – 19°C, cât am avut ieri si astăzi, la, duminică, foarte probabil doar 12°C, izolat prin sudul județului, cu valori maxime de 6 – 7°C, în zonele submontane. La munte, valori negative diurne la peste 1500 m. alt. si ninsori sporadice. Raportat la precipitații, voi mai reveni zilnic în condițiile în care mai există unele discrepanțe în modelări, astfel, vedem la fața locului ce, unde şi cum“, a prognozat MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA