Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a semnat azi contractul pentru începerea lucrărilor la centura ocolitoare a orașului. Astfel, în aproximativ doi ani, șoferii care tranzitează zona vor scăpa de ambuteiajele din orașul de pe Someș.

Prin construirea variantei ocolitoare, se va realiza legătura dintre drumurile TransRegio TR45 Beclean – Salva şi drumul expres DX4A Dej – Beclean – Bistrița.

Potrivit proiectului, traseul variantei se desprinde din drumul național DN17D la km 4+677 spre dreapta. Traversează apoi râul Someşul Mare şi se racordează la drumul național DN17/E58 la km 27+505 spre stânga.
Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație caracteristice drumurilor naționale europene de clasa tehnica III. Lungimea acestei variante va fi 1,195 km.

Pentru traversarea râului Someşul Mare se va realiza și un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

„Se scrie o filă de istorie importantă pentru județul nostru, s-a semnat contractul pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Beclean.
De acum lucrurile intră-n linie dreaptă, viziunea se pune-n practică și în 2 ani mergem pe varianta de ocolire a orașului Beclean, care va asigura legătura dintre Drumul Trans Regio TR45 Beclean-Salva și Drumul Expres DX 4A Dej – Beclean – Bistrița, investiții care sunt cuprinse în cadrul Master Planului General de Transport al României.
Varianta de ocolire a orașului Beclean este prima din județul nostru, un model pentru celelalte orașe și va deservi în întregime traficul de tranzit de camioane și parțial traficul de tranzit de automobile, urmând să fie alcătuită dintr-un pod peste râul Someș și două tronsoane de drum.
Felicitări, domnule Primar al orașului Beclean, Nicolae Moldovan, pentru ambiția de a transforma proiectele-n fapte.
Mulțumim, CNAIR pentru sprijin și nu în ultimul rând, profesionistului în fonduri europene, Marcel Boloș, directorul ADR N-V.
Continuăm să deschidem noi drumuri, pentru a aduce comunitățile mai aproape unele de celelalte, pentru fluidizarea traficului și scădere timpului către destinație“, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

 

     „Varianta de ocolire a orașului Beclean este mai mult decât un proiect important al         Becleanului, este obiectivul care va ajuta întreaga noastră regiune să se bucure de o    fluidizare a traficului în zona orașului nostru.
Suntem prima administrație locală din România care implementează un asemenea proiect într-un parteneriat cu CNAIR, din fonduri europene.
Am semnat azi contractul de proiectare și execuție lucrări pentru „Varianta de ocolire a orașului Beclean” în prezența tuturor celor care au sprijinit acest proiect de la bun început.
Mulțumesc încă o dată domnului Marcel Ioan Boloș pentru tot sprijinul acordat în accesarea acestui proiect, doamnei Cristina Amărăzeanu – Șef Departament Obținere Finanțări din cadrul CNAIR pentru toată susținerea,
Dl. Florin Diamandi -Economist în cadrul Departamentului Obținere Finanțări CNAIR,
D-na Ana Maria Târnăvean Gorog – Expert ADR N-V, Emil Radu Moldovan – Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, domnului Prefect Stelian Dolha, Dl. Emil-Iliaș Mănășturean – Director OCPI Bistrița-Năsăud, Dl. Sever Ioan Roman – director executiv Agenția pentru Protecția Mediului B-N
domnului Ioan Bob – primarul comunei Șintereag, domnului Ioan Deneș – Senator și tuturor partenerilor pentru buna colaborare.
De asemenea, mulțumesc consilierilor locali ai orașului Beclean și echipei administrative din cadrul Primăriei pentru toată implicarea!
Și nu în ultimul rând, tuturor cetățenilor orașului Beclean pentru faptul că mi-au oferit încrederea și determinarea pentru a putea construi o variantă de ocolire pentru orașul nostru.
Ca de fiecare dată, așa cum am zis, am și făcut! Mulțumesc tuturor!“, a transmis primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan. 

SPUNE-TI PAREREA